"Ceea ce face ca prieteniile sa fie trainice si le sporeste farmacul este un sentiment care iubirii lipseste: siguranta", spunea Balzac, facand o diferentiere intre cele mai nobile sentimente umane. Oare? Oare in cazul prieteniei dintre un barbat si o femeie putem vorbi de existenta aceluiasi sentiment de siguranta? Cine ne garanteaza ca la un moment dat linia subtire dintre prietenia platonica si atractia inevitabila dintre sexe nu va fi incalcata? Si ca dincolo de declaratiile de fidelitate si prietenie la un moment dat nu se infiripa si o speranta (marturisita sau nu) a unuia dintre cei doi pentru mai mult?

“Ceea ce face ca prieteniile sa fie trainice si le sporeste farmacul este un sentiment care iubirii lipseste: siguranta”, spunea Balzac, facand o diferentiere intre cele mai nobile sentimente umane. Oare? Oare in cazul prieteniei dintre un barbat si o femeie putem vorbi de existenta aceluiasi sentiment de siguranta? Cine ne garanteaza ca la un moment dat linia subtire dintre prietenia platonica si atractia inevitabila dintre sexe nu va fi incalcata? Si ca dincolo de declaratiile de fidelitate si prietenie la un moment dat nu se infiripa si o speranta (marturisita sau nu) a unuia dintre cei doi pentru mai mult? In ziua de astazi, oamenii sunt foarte deschisi comunicarii. Interactiunea dintre barbati si femei la locul de munca si chiar in viata de zi este una foarte activa. Relatiile de prietenie valoreaza enorm atat in viata personala cat si in cea profesionala. Fara dragoste viata nu ar mai avea niciun sens, insa fara prietenie viata in sine nu ar fi posibila.



Daca ar fi sa ma rezum la propria experienta, as spune ca o prietenie adevarata intre un barbat si o femeie nu este posibila fara interventia anumitor tensiuni legate de diferentele de gen. Da, am avut si am prieteni barbati. Da, cu unul dintre ei m-am inteles extraordinar de bine. Prima noastra intalnire a debutat cu o calda strangere de mana. Incetul cu incetul, au urmat conversatii spontane, fara un subiect anume, conversatii care se finalizau in ore nesfarsite petrecute impreuna.

Da, discutam despre nimic si despre toate, desfacem firele in patru, analizam la rece, tragem linii, scadem si adunam impreuna greutatile vietii, faceam bilantul evenimentelor petrecute in viata noastra, barfeam, ne amuzam si simteam bine unul in compania celuilalt. Si da, credeam ca relatia noastra va rezista gurilor rele, suspiciunilor si comentariilor malitioase. Momentul in care am aflat ca prietenul meu nutrea si alte gen de sentimente fata de mine a coincis cu declinul prieteniei noastre. Tentativa de dragoste a esuat. Ulterior, am incercat amandoi sa readucem prietenia la stadiul sau incipient. Cum poti insa sa insanatosesti o prietenie care in secret aspira sa fie dragoste?

Imparteam si bune si rele. Si succesul, si bucuria, si necazul, si tristetea. Da, nu de putine ori am preferat sa apelez la sfatul lui decat la al celei mai bune prietene ale mele. Intr-o prietenie cu o persoana de sex opus, femeia primeste raspunsuri si perspective dintr-un punct de vedere diferit. O alta perceptie... Barbatul la randul sau are nevoie de o viziune feminina asupra lucrurilor. Femeile au o inteligenta emotionala mai dezvoltata decat a barbatilor. Barbatii sunt mai practici decat femeile. Impreuna, se completeaza...
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri