17 Septembrie 2012 publicat în Lifestyle 53 share-uri

Zahar bun, zahar rau... Am parodiat celebrul serial 'Om bogat, om sarac'. Dar oare, atunci cand ne gandim la 'dulcele nostru cel de toate zilele', cine este mai bogat? Cel care consuma prea mult zahar, sau cel care il elimina pe cat mai mult posibil, din alimentatia sa?

15 Curiozitati despre zahar

1. Zaharul il iubim de la nastere

De ce ne place zaharul? Oamenii au tendinta de a prefera gustul dulce inca de la nastere. Zaharurile sunt un fel de carbohidrati, iar cand consumam carbohidrati stimulam eliberarea serotoninei, hormonal bunei-dispozitii.

2. Zaharoza este un carbohidrat care este prezent in mod natural in fructe si legume. Cea mai mare cantitate de zahar se gaseste in trestie si in sfecla. Zaharul este extras din aceste plante, iar rezultatul este 99,95%, zahar pur. Zaharoza din sfecla si trestie este identical cu cea din fructe si legume.

3. La inceput, zaharul era adus din India.

4. Zharul contine la fel de multe calorii per gram, precum orice alt carbohidrat, dar este singurul aliment care nu aduce in corp nuntrienti important ca fibrele, vitaminele si mineralele.

5. Consumat in cantitati mici, zaharul este inofensiv dar… Oamenii au tendinta de a-l consuma in cantitati mult prea mari, datorita efectului mentionat in primul paragraf.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Caria dentară – ce este și cum se tratează

6. Zaharul, ingredientul 'minune' din alimentele aflate pe piata

Fiindca traim intr-o societate a consumului, acesta fiind stimulat prin orice mijloace, producatorii profita de efectul zaharului asupra starii noastre de bine iar astfel, piata este supra-saturata de produse cu adaos crescut de zahar – sucurile sunt sursa numarul 1 de zahar. Un studio recent arata ca daca vom consuma zilnic, timp de o luna bauturi cu adaos de zahar, ne crestem riscul de a avea diabet tipul 2, cu 26%.

Zaharul este prezent in cantitati mari si in alte alimente ca iaurtul de fructe, inghetata sau cerealele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri