9 August 2012 publicat în Lifestyle 127 share-uri

Un sot inteligent emotional este constient de ceea ce se petrece in lumea sotiei sale si demonstreaza grija si preocupare pentru aceasta lume. Un barbat inteligent emotional stie sa-i comunice partenerei sale ceea ce simte pentru ea.

Radem. Zambim. Iubim. Plangem. Facem dragoste. Imbratisam. Spunem cuvinte de dragoste. Aruncam cuvinte de ura. Ne exprimam dispretul. Criticam. Apreciam. Admiram. Respectam. Suntem convinsi de logica, insa miscati de emotie. Iubim. Uram. Si parca iubim si atunci cand uram. In relatiile cu ceilalti, in relatiile de iubire, multi dintre noi sunt intre 50 - 100% fiinte emotionale. Emotiile au o importanta mai mare in viata noastra decat ne-am putea imagina vreodata… IQ-ul conteaza doar intr-un procent de 10-25% in atingerea succesului in viata, ne confirma si psihologii… Este adevarat ca un IQ mare este intotdeauna de mare ajutor in viata, insa nu garanteaza prosperitatea sau fericirea. Cea cu adevarat responsabila de succesul in viata, in dragoste si in relatiile cu ceilalti este fara doar si poate INTELIGENTA EMOTIONALA.

Si ce inseamna inteligenta emotionala? Abilitatea de a vedea si de a simti emotiile din spatele celorlalti. Abilitatea de a te putea conecta la emotiile lor. Abilitatea de a-ti gestiona intr-un mod sanatos propriile emotiie. Abilitatea de a raspunde corespunzator emotiilor pe care le transmit ceilalti. Atunci cand exista inteligenta emotionala de ambele parti intr-o casnicie/relatie, exista si multa implinire si satisfactie maritala, iar sentimentul de “conectare” emotionala unul la celalalt este in permanenta alert.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin

Ce inseamna inteligenta emotionala intr-o casnicie sau relatie? Inseamna a sti cand trebuie sa fii alaturi de celalalt. Inseamna a-i oferi umarul tau atunci cand are nevoie. A-l alina cu un cuvant pozitiv atunci cand vrea sa-l auda, a-l imbratisa atunci cand simte nevoia, a fi dispus sa il asculti atunci cand doreste sa se destainuie, a-ti intinde bratele pentru a-l linisti, a te lasa antrenat intr-o intalnire sexual-senzuala. Cuplurile care manifesta inteligenta emotionala, chiar si momentele de criza sau cand se afla in conflict, stiu sa ramana conectate emotional. S-au autodisciplinat si au realizat ca dispretul/ josnicia/ obraznicia/ nu-si au rostul in relatia lor. Deoarece acestea pot rani iremediabil relatia lor, cuplurile inteligente emotional urmaresc le evite chiar si in timpul neintelegerilor dintre ei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri