Vorbim prea mult, iubim prea rar si uram prea des. Am invatat cum sa ne castigam existenta, dar nu cum sa ne facem o viata. Am adaugat ani vietii si nu viata anilor. Am cucerit spatiul cosmic, dar nu si pe cel interior. Am facut lucruri mai mari, dar nu si mai bune.

Va prezentam astazi un articol-eseu extrem de interesant si popular, ce circula de o bucata buna de vreme, sub diverse forme, in lumea internetului. Eseul este cunoscut sub numele de “Paraxodul timpurilor noastre”. Paradoxul articolului este insa legat de paternitatea sa. Pe rand si in mod eronat, articolul a fost atribuit lui George Carlin, un comedian al anilor ‘70 si ’80, lui Jeff Dickson in 1998, unui elev de la liceul Columbin, ba chiar si lui Dalai Lama sau lui Octavian Paler. Pentru multi insa, autorul textului este anonim.

Pe site-ul sau oficial, George Calin a tinut insa sa precizeze si sa nege vehement ca el ar fi autorul acestui text sentimentalist, considerandu-l nu doar proza si poezie inferioara, ci si "filozofie de slaba calitate". Totodata, se pare ca autorul textului nu este nici Octavian Paler, nici George Carlin, ci Bob Moorehead, un fost pastor al unei biserici crestine din Seattle. Bob Moorehead a fost cel care l-a publicat in anul 1995 in cartea "Words Aptly Spoken". Acest lucru nu ne impiedica astazi sa citim /recitim eseul de fata si sa luam aminte la ceea ce ne transmite:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Paradoxul vremurilor noastre

“Paradoxul vremurilor noastre in istorie este ca avem: cladiri mai mari, dar suflete mai mici; autostrazi mai largi, dar minti mai inguste. Cheltuim mai mult, dar avem mai putin; cumparam mai mult, dar ne bucuram mai putin. Avem case mai mari, dar familii mai mici. Avem mai multe accesorii, dar mai putin timp; avem mai multe functii, dar mai putina minte, mai multe cunostinte, dar mai putina judecata; mai multi experti si totusi mai multe probleme, mai multa medicina, dar mai putina sanatate.

Bem prea mult, fumam prea mult, cheltuim prea nesabuit, radem prea putin, conducem prea repede, ne enervam prea tare, ne culcam prea tarziu, ne sculam prea obositi, citim prea putin, ne uitam prea mult la televizor si ne rugam prea rar.

Ne-am multiplicat averile, dar ne-am redus valorile. Vorbim prea mult, iubim prea rar si uram prea des. Am invatat cum sa ne castigam existenta, dar nu cum sa ne facem o viata. Am adaugat ani vietii si nu viata anilor. Am ajuns pana la luna si inapoi, dar avem probleme cand trebuie sa traversam strada sa facem cunostinta cu un vecin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri