18 Iulie 2012 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Expertul Garbo in fitness si nutritie ne vorbeste despre specificul alimentatiei in functie de anotimp.

CUMPARATURI PENTRU PRIMAVARA

1 TOATE VERDETURILE SI CRUDITATILE pe care le gasiti in piata: spanac, salata verde, stevie, loboda, urzici-sunt surse excelente de vitamina C, betacaroten (precursor de vitaminaA), acid folic, minerale (fier, calciu, potasiu, magneziu) fibre si fitonutrienti antioxidanti, cu efecte benefice pentru organism.
– usturoiul si ceapa verde au proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale, scad colesterolul si presiunea sangvina, au efect antioxidant (de neutralizare a radicalilor liberi) si de crestere a imunitatii.
– Spanacul si urzicile contin doze mari de fier si trebuie asociate cu substante acide (otet, zeama de lamaie), sau carne, care cresc absortia si biodiponibilitatea fierului non-hemic (vegetal). Spanacul poate fi consumat proaspat, ca salata, cand pastreaza intact aportul de vitamina C.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

– Mararul si patrunjelul pot fi folosite nu pe post de condimente, ci de alimente: descoperiti salata de patrunjel (tabuleh) din bucataria libaneza ssi faceti sosuri de rosii cu foarte mult marar pentru carne sau legume. Sunt bogate in vitamina C, fibre, fier si antioxidanti, au proprietati diuretice si detoxifiante. MARARUL AMELIOREAZA CELULITA SI POATE INLOCUI SAREA IN MANCARE.

2 MAZAREA NOUA este o sursa de proteine vegetale, vitamina C, potasiu, fibre, vitamine din grupul B si fier. Cu cat este mai proaspata, cu atat este mai frageda si mai dulce, asa ca mancati-o cruda sau fiarta cateva minute in putina apa.

3 FASOLEA VERDE este foarte saraca in calorii si contine mult betacaroten (provitamina A), acid folic, vitamina C, potasiu, magneziu, fier si calciu. Aportul mare de fibre solubile si insolubile o face extrem de eficienta pentru stimularea tranzitului intestinal. Este leguma cel mai usor de digerat si datorita efectelor ei benefice poate fi folosita cu succes in cura de slabire sau pentru detoxifiere.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

4 SPARANGHELUL, chiar daca este un produs putin utilizat in bucataria romaneasca, are reale proprietati diuretice si laxative, iar asparagina, subtanta activa din structura lui, stimuleaza regenerarea celulelor din organism.

5 VARZA este un reputat agent antiinflamator, amelioreaza simptomele ulcerului si gastritelor, care recidiveaza frecvent primavara. Previne retentia de apa, combate constipatia si stimuleaza sistemul imunitar prin continutul bogat de antioxidanti (vitamina C, betacaroten), fier, vitamine din grupul B si fibre.
6 CAPSUNILE- datorita continutului crescut de minerale (fier, potasiu, fosfor, calciu) si oligoelemente (zinc, iod, sulf) au proprietati tonice.

Foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri