Poti slabi cu puterea gandului! Nu reusim sa eliminam tesutul adipos in exces pentru ca nu stim sa ne iubim si pentru ca nu stim cum sa gestionam in mod corect situatiile stresante spun psihologii. E timpul sa ne programam mintea in asa fel incat sa ne putem vizualiza, pentru un timp indelungat, intr-un corp armonios si santos.

2. Slabeste cu puterea gandului! Nu mai cauta confort in mancare!

Aceast indemn nu este deloc utopic si mai mult decat atat, este cat se poate de realizabil.

Un grup de cercetatoare de la Universitatea California - San Francisco au demonstrat ca o alta cauza ce le de termina pe femei sa acumuleaze kilograme nedorite este tot de natura psihologica. In situatii de stres sau suparare, multe dintre noi preferam sa ne refugiem in placerea efemera a gustului.

Va aflati intr-o situatie stresanta, ceva v-a suparat sau va nelinisteste. O „solutie” comuna este aceea de a da fuga la frigider pentru a cauta o oaza de „placere”. Vizualizati aceast obicei? Odata constientizat, va va fi cu mult mai usor sa ii puneti PUNCT.

Cercetatoarea Jennifer Daubenmier a examinat alaturi de colegii sai, legatura intre modul cum gandim si grasimea abdominala (cea mai periculoasa la femeile supraponderale si obeze).

Persoanele care au luat parte la acest studiu, au participat la mai multe sedinte de psiho-terapie, unde au fost invatate sa se auto-constientizeze. Ele au invatat cum sa recunoasca sentimente negative ca furia si anxietatea si sa reziste tentatiei de a-si cauta linistea in mancare. De asemenea, aceste persoane au fost invatate tehnici de meditatie si auto-hipnoza care au dat rezultate remarcabile.

Femeile care au obtinut cele mai bune rezultate in cadrul experimentului au fost acelea care au reusit, prin intermediul practicilor de meditatie si eliminare a stresului, indicate de psihologi, sa isi reduca nivelul de stres.

Dupa participarea la acest experiment, una dintre femei a marturisit: „Nu m-am mai gandit la fel la mancat”. E timpul ca nici noi s anu mai privim mancarea ca pe un fel de refugiu!

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.

Garbo.ro iti mai recomanda si:

Mananca, IUBESTE, slabeste!

Interzis: Dietele fulger

Care este cea mai buna dieta?

Foto 1 pg. 1: shutterstock_74470975; 04/21/2011

Foto 2 pg. 1: shutterstock_92524780; 05/07/2012

Foto pg. 2 si home page: shutterstock_7880044; 02/10/2008


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri