5 Aprilie 2012 publicat în Lifestyle 136 share-uri

Descoperiti povestile absolut fascinante, povesti incarcate de legenda si istorie, a 3 seducatoare fatale ale trecutului: Lucretia Borgia - 'Vaduva Neagra a Renasterii', Giulia Tofana - 'regina otravurilor de barbati', regina Zenobia a Palmyrei - 'Cleopatra Deserturilor'.

O poveste cu parfum oriental despre una din cele mai puternice si seducatoare regine ale desertului, o poveste fascinanta despre frumoasa cunoscuta sub numele de Vaduva Neagra a Renasterii, o poveste infioratoare despre femeia care a reusit sa otraveasca peste 600 de barbati... va invitam sa descoperiti povestile intrigante, pline de legenda si istorie, a 3 seducatoare fatale ale trecutului: Lucretia Borgia, Giulia Tofana, regina Zenobia a Palmyrei.

Giulia Tofana, seducatoarea mortii si a otravurilor

O criminala care naste vaduve negre, un inger cu suflet de demon, un monstru cu obraz subtire, singura care a inteles cu adevarat femeile nefericite in mariajele lor…. Despre Giulia Tofana, istoria nu are lucruri bune de spus sau spune lucruri contradictorii... Cronicile istorice ii aduc ca acuzatie uciderea a cel putin 600 de victime pe teritoriul Romei, dar si al oraselor Palermo si Napoli. Tot istoria ii atribuie Giuliei Tofana unul dintre cele mai periculoase instrumente de ucidere, celebra si fatala potiune otravitoare Aqua Tofana. Faimoasa femeie a trait in secolul XVII, mostenind de la mama sa, Thofania d’Adamo, cateva din secretele de a imprastia moartea. Thofania d’Adamo a fost acuzata ca si-a ucis sotul, Francis, fiind condamnata la moarte pentru fapta sa odioasa.

Tot de la mama sa, Giulia Tofana a mostenit si frumusetea… Se spunea despre Giulia ca avea o frumusete rece si impunatoare si pielea deosebit de alba, atribut apreciat la cei din inalta clasa sociala… Era o seducatoare, o femeie agera la minte, ce manifesta compasiune pentru femeile prinse in casnicii problematice. II placea sa se afle in preajma farmacistilor si a droghistilor. II placea sa-i urmeasca in timp ce preparau asa-zisele lor leacuri, invatand tainele meseriei. Cu timpul insa, Giulia Tofana isi prepara singura o potiune. O numeste Aqua Tofana si face din comercializarea acesteia o afacere infloritoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Manichiura cu efecte ombre sau gradient - la fel de seducătoare și în această primăvară: 20 de modele superbe (și în tendințe) de unghii ombre și gradient Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București

Cum de devine aceasta potiune atat de faimoasa in Italia? Cum de devine Giulia atat de populara? Potiunea sa era de fapt o otrava conceputa dupa propria reteta. Se presupune ca ar fi fost pe baza de plumb si arsenic, poate si cu adaos de belladonna. Giulia simpatiza cu femeile captive in mariaje anevoioase si se erijeaza in patroana lor, ajutandu-le sa isi recapete linistea prin vaduvie. Cu sange rece si fara urma de remuscari, vinde prin urmare faimoasa Aqua Tofana tuturor femeilor care voiau sa isi ucida sotul. Sunt unele legende care speculeaza ca pana si Mozart ar fi fost atins de Aqua Tofana. Au ramas insa doar ceea ce sunt… niste legende, nesustinute de adevar stiintific. Afacerile indoielnice ale Giuliei Tofana au ajuns insa la urechile autoritatilor papale care au arestat-o. Sub tortura, Giulia Tofana a marturisit ca otravurile sale ar fi omorat aproximativ 600 de barbati in perioada 1663-1651. In 1659, Giulia a fost insa executata, iar trupul i-a fost aruncat peste zidurile bisericii in care a gasit refugiu atunci cand autoritatile au incercat sa o aresteze.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri