Cu totii ne dorim un strop de spiritualitate in viata noastra. Si nu in sensul unei credinte exagerate, a bigotismului, a habotniciei sau a fanatismului religios, ci pentru ca avem nevoie de aceasta.
“Prin intermediul activitatilor cu scop religios, femeile, mai mult decat barbatii, pot pune temeliile unei comunicari sociale eficiente si se pot ajuta de aceste activitati pentru a-si mentine legaturile sociale deja sudate. Pe de alta parte, atunci cand inceteaza sa mai frecventeze biserica, si implicit sa se mai implice in activitatile religioase cu aceeasi fervoare cu care o faceau inainte, femeile pierd o parte din aceste legaturi”, explica Maselko. O treime din femeile care au participat la acest studiu au afirmat ca au practicat in mod constant aceste obiceiuri religioase, iar mai mult de jumatate au declarat ca nu au mai frecventat locasurile religioase din copilarie. 7% dintre femeile care au avut in permanenta o viata religioasa activa au fost diagnosticate ca suferind de tulburari psihice precum anxietate, in timp ce 21% dintre femeile care si-au interupt indeletnicirile de natura religioasa sufereau de aceleasi tulburari de sanatate.

Persoanele diagnosticate cu tulburari generale de anxietate acuza griji exagerate, o stare de neliniste generala si de asteptare incordata in majoritatea timpului, se ingrijoreaza din cauza oricarui nimic pe care il au de dus la capat si simt si o teama nedeterminata fata de preocuparile din viata de zi cu zi. Aceasta teama poate fi uneori insotita de tulburari fiziologice. O persoana poate fi categorisita ca suferind de “aceasta boala a nervilor” daca dupa o perioada de sase luni de zile grijile nejustificate nu se diminueaza sau nu dispar. Aproximativ 6, 8 milioane de americani au avut de suferit de pe urma acestei boli care afecteaza iremediabil cantitatea si calitatea somnului, creand o stare de disconfort fizica si psihica. Si, conform cercetarilor, femeile sunt de doua ori mai predispuse decat barbatii la tulburarile de natura anxioasa.

“In orice om zace un dram de spiritualitate, indiferent daca religia joaca un rol activ in viata acestora, indiferent daca oamenii sunt agnostici, atei sau pur si simplu nu practica obiceiurile de factura religioasa. Starea lor generala de sanatate poate fi influentata de aceste alegeri ideologice. O viata religioasa activa poate fi comparata uneori cu o viata sociala activa, iar efectele ei asupra starii de sanatate a organismului sunt similare efectelor unei vieti sociale active”, mai adauga Maselko pentru washingtonpost.com.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri