Cu totii ne dorim un strop de spiritualitate in viata noastra. Si nu in sensul unei credinte exagerate, a bigotismului, a habotniciei sau a fanatismului religios, ci pentru ca avem nevoie de aceasta.
Cu totii ne dorim un strop de spiritualitate in viata noastra. Si nu in sensul unei credinte exagerate, a bigotismului, a habotniciei sau a fanatismului religios, ci pentru ca avem nevoie de aceasta. Cu totii ne dorim sa atingem o stare de echilibru interior, sa gasim acel sentiment care ne permite sa ne simtim impacati cu noi insine si cu lumea din jurul nostrum sau chiar sa aflam sensul existentei noastre. O parte dintre noi isi refac resursele spirituale prin arta, altii prin muzica, altii doar atunci cand se afla in sanul naturii, iar altii se alimenteaza spiritual din principiile si credintele de-o viata.

Multi oameni se hranesc insa spiritual din religie. Ce legatura exista insa intre spiritualitate si starea de sanatatea? Nimeni nu ar putea raspunde cu exactitate. Si cu toate acestea, se pare ca exista o anumita legatura intre minte, trup si spirit, sanatatea precara a uneia dintre acestea afectand la randul sau starea de sanatate a celorlalte. Unii cercetatori sustin chiar ca puterea, optimismul, gandirea pozitiva, linistea interioara pe care le obtinem din religie, meditatii sau rugaciuni profunde pot influenta pozitiv starea de confort fizic si mai ales psihic, contribuind in unele cazuri si la vindecari .

Ce legatura ar putea sa existe intre credinta in Dumnezeu si tulburarile psihice? Ei bine, cercetatorii sunt ferm convinsi ca exista o anumita conexiune intre cele doua, in sensul ca femeile care au incetat sa fie active din punct de vedere religios sunt de trei ori mai predispuse la tulburari psihice decat femeile care nu si-au interupt niciodata viata religioasa. La un pol opus se afla insa barbatii. Conform unor cercetari recente efectuate in Statele Unite ale Americii, este mai putin probabil ca barbatii care au incetat sa duca o viata religioasa activa sa sufere de depresie decat cei care au fost dintotdeaua religiosi. Rezultatele studiului au fost publicate recent in washingtonpost.com.

In opinia Joannei Maselko, asistent universitar in domeniul sanatatii publice la Universitatea Temple si coautor al studiului, acest contrast vizibil intre cele doua sexe in ceea ce priveste participarea lor la serviciile religioase si pastrarea sanatatii mintale se datoreaza in primul rand relatiilor sociale si modului in care se construiesc acestea. Concluziile studiului se bazeaza pe informatiile furnizate de 718 persoane adulte cu privire la activitatea lor religioasa din tinerete si din perioada maturitatii. Se pare ca marea majoritate a participantilor au trecut de la un nivel la altul in activitatile lor religioase din copilarie si de la maturitate. Joanna Maselko este ferm convinsa ca “exista o legatura intre participarea de-a lungul unei vieti intregi la diverse servicii si bolile de natura psihica”.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri