22 Martie 2012 publicat în Lifestyle 90 share-uri

Pentru a alunga monotonia din viata noastra si a aduce un spirit inovativ in activitatile zilnice si interactiunea cu semenii putem intotdeauna sa alegem un sfat neconventional in locul unuia conventional.

Inca din copilarie, cu totii auzim sfaturi conventionale precum Nu renunta niciodata, Incearca sa iesi intotdeauna invingator sau Invata sa te mulezi pe caracterul celorlalti… Pot oare insa niste sfaturi neconventionale sa ne ajute sa ducem o viata frumoasa si plina de satisfactii? Haideti sa aflam impreuna!

Sfat neconventional: nu te mai gandi la viitor, macar pentru cateva momente.

Stim ca este important pentru viata noastra sa ne planificam viitorul. Dar daca ne gandim putin mai bine, traim in present si timpul nu ne mai este de mult un prieten. Este bine sa ne facem planuri, dar nu cu pretul de a ignora momentul prezent, de a nu-l trai la maximum. Trebuie sa ne traim viata aici si acum si sa nu ne consumam fiinta gandindu-ne prea mult la planurile de viitor si uitand sa ne bucuram de moment. Pana la urma, amintirile de la batranete sunt faptele din tinerete.

Sfat neconventional: cateodata este bine sa lenevesti.

In viata exista momente cand trebuie sa fim activi si productivi, insa si momente in care este bine sa lenevim si sa ne relaxam. Intre productivitate si leneveala exista o legatura extrem de subtila: viata ne scoate in cale numeroase persoane ce par foarte productive sau lenese, insa doar un numar extrem de mic de oameni detin extraordinara capacitate de a imbina aceste doua stari intr-un mod echilibrat si benefic pentru stilul lor de viata. Este important sa fii productive, dar este la fel de important sa te relaxezi. Fericirea si succesul se regasesc undeva intre aceste doua extreme.

Sfat neconventional: incearca sa inveti mai putin.

Procesul de invatare este extrem de important pentru noi, oamenii. Este mijlocul prin care ne imbogatim cunostintele si cultura si intelegem altfel, mai clar, universul ce ne inconjoara. Trebuie sa fim intotdeauna pasionati si nerabdatori sa invatam, insa este indicat sa ne limitam acapararea de informatie pentru a lasa mintea noastra sa digere complet o informatie inainte de a primi una noua. Prea mult dintr-o data poate insemna irosire de timp si o intelegere icncorecta sau dezorganizata a ceea ce am invatat.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri