8 Martie 2012 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Pentru ca este ziua noastra, a tuturor femeilor, va uram cu tot dragul un 'La Multi Ani' fericit! Va dedicam totodata acest cadou muzical cu melodii celebre create de barbati din iubirea pentru o femeie. Sa fiti iubite, dragele noastre! Sa iubiti, sa infloriti, sa fiti fericite si sa faceti si pe altii fericiti. Sanatate si impliniri frumoase! Nu uitati ca sunteti un dar special al soarelui pe acest pamant. Sunteti femei, aduceti lumina. Sunteti mame, aduceti viata. Nu uitati niciodata sa zambiti! Maine va fi si mai bine decat astazi. Sa fiti inspiratie pentru altii! Sa inspirati la randul vostru!

Beethoven - "Fur Elise": compozitie inspirata de Therese Malfatti

"Fur Elise" este poate una dintre cele mai cunoscute si indragite compozitii muzicale ale unuia dintre cei cunoscuti si indragiti muzicieni ai tuturor timpurilor, Beethoven. Putini cunosc insa povestea de dragostea din spatele ei. Putini cunosc faptul ca femeia care a inspirat scrierea acestei capodopere nu este Elise, ci Therese. "Fur Elise" sau Bagatela Nr. 25 in A minor a fost denumita initial de Beethoven drept Fur Therese (Pentru Therese) si dedicata Theresei Malfatti von Rohrenbach zu Dezza, femeia pe care in 1810 Beethoven a cerut-o in casatorie. Cererea sa in casatorie este respinsa, iar Therese se casatoreste cu un nobil austriac. La publicarea lucrarii, Ludwig Nohl a schimbat titlul din "Fur Therese" in "Fur Elise".

John Lennon - "Woman": melodie inspirata de Yoko Ono

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

"Woman" este un celebru cantec compus si interpretat de John Lennon. Femeia care a inspirat scrierea acestei piese emotionante nu este nimeni alta decat Yoko Ono, mult iubita sotie si femeie alaturi de John Lennon si-a trait viata si o frumoasa poveste de iubire. Piesa "Woman" a fost inclusa in 1980 in albumul Double Fantasy. John Lennon isi considera superba compozitie drept o "oda" inchinata sotiei sale Yokko, dar si femeilor si sexului frumos in general. 

Beethoven - "Moonlight Sonata": compozitie inspirata de contesa Giulietta Guicciardi

Sonata pentru pian nr. 14 sau "Sonata quasi una Fantasia" cum a fost denumita initial de Beethoven este poate una dintre cele mai frumoase si impresionante piese din istoria muzicii. Beethoven a compus aceasta piesa pentru eleva sa, contesa Giulietta Guicciardi, de care se indragostise. Este celebra comparatia pe care Ludwig Rellstab, un poet al secolului XIX, a adus-o acestui magnifice compozitii muzicale. Este poate si cea mai justa, ea explicand denumirea sub care este cunoscuta astazi sonata nr. 14: Sonata Lunii. Ludwig Rellstab a asemanat sonata lui Beethoven cu lumina lunii reflectata pe un lac. Minunata comparatie! Minunata sonata!

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta?

Chris De Burgh -  "Lady In Red": melodie inspirata de Diane de Burgh

"Lady in Red" este una dintre cele mai emotionante si sensibile melodii de dragoste. Piesa a fost compusa si interpretata de Chris de Burgh in anul 1986 si inclusa in albumul "Into the Light". Muza acestei piese nu a fost nimeni alta decat sotia lui Chris de Burgh, Diane de Burgh. "Cantecul a fost inspirat de o amintire: amintirea momentului in care am vazut-o prima oara pe Diane", declara Chris pentru This Is Your Life, un documentar de televiziune, explicand amintirea care a declansat actul creator.

Eric Clapton - "Wonderful Tonight": melodie inspirata de Pattie Boyd

Chiar daca a fost inclusa in albumul Slowhand inca din anul 1977, piesa "Wonderful tonight" a devenit un single cunoscut abia in anul 1991. Eric Clapton a compus "Wonderful tonight" in 1976 in timp ce isi astepta prietena, Pattie Boyd (viitoare sotie) sa se pregateasca pentru a participa la petrecerea lui Paul and Linda McCartney. Pattie Boyd l-a inspirat si pe George Harrison, acesta compunand piesele "Something" si "For your blue". "Ani de zile, 'Wonderful tonight' m-a sfasiat. A inspira pe Eric si pe George inaintea lui sa scrie o astfel de muzica era atat de flatant... era cea mai usturatoare metoda de a-mi aduce aminte de tot ceea ce a fost frumos in relatia noastra. Si cand lucrurile mergeau prost, era o tortura sa aud acest cantec", scria Pattie in autobiografia sa. (vezi wikipedia)

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri