18 Aprilie 2012 publicat în Lifestyle 33 share-uri

Brandul personal este un proces prin care noi ne vindem celorlalti: calitati, capacitate de munca, trasaturi fizice, personalitate etc. Brandul tau personal ce comunica despre tine si ce impact are asupra celorlalti?

Brandul personal: Impactul numelui tau asupra celorlalti

Brandul personal este un proces prin care noi ne vindem celorlalti: calitati, capacitate de munca, trasaturi fizice, personalitate etc. Daca sunteti de parere ca numai celebritatile au nevoie de un brand personal, trebuie sa stiti ca absolut orice persoana de pe acest pamant este, de fapt, un brand, o marca distincta. Singura diferenta dintre toate aceste branduri este impactul lor asupra oamenilor si grija cu care a fost construit. Oricine isi poate crea un brand.

Brandul personal incepe la o varsta frageda

Procesul de branding are loc inca din scutece, daca stam putin sa ne gandim si ne amuzam in acelasi timp. Atunci cand un parinte se decide sa ii dea un nume bebelusului sau isi doreste ca acesta sa exprime o personalitate puternica si sa caracterizeze un om important, de succes, bland etc. si pe care ceilalti sa il respecte. Misiunea de a alege un nume este dificila pentru ca toti avem impresia ca numele este cel care ii va construi copilului viata, ca este o amuleta care il va proteja si care il va ajuta sa aiba o soarta fericita. Cu alte cuvinte, parintele respectiv isi doreste sa creeze un brand cu ajutorul caruia copilul sau va avea succes in viata. Numele este primul lucru personalizat, social, care ne diferentiaza de ceilalti. Da, ne diferentiaza, ne face unici.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Numele si impactul lui asupra celorlalti

Si oamenii de stiinta si-au pus aceasta intrebare: oare ce impact are numele unei persoane asupra destinului sau? Are vreun impact asupra celorlalti? Ii poate decide viitorul? Acest studiu a fost realizat in SUA iar rezultatele sunt surprinzatoare si interesante. Cercetatorii au creat un Curriculum Vitae pentru doua persoane cu nume diferit. CV-ul avea acelasi continut, singura diferenta fiind numele. Primul nume era tipic american, un soi de Ion Popescu de la noi, iar cel de-al doilea era un nume specific culturii afro-americane. Spre surprinderea oamenilor de stiinta, persoana cu nume obisnuit a fost sunata de mai multe ori decat cealalta si intr-un timp mai scurt. Bineinteles, in societatea noastra acest studiu nu ar fi fost relevant, dar, ca fapt divers, este interesant de observat cum numele unei persoane poate influenta atitudinea celorlalti.

Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Brandul personal si dorinta oamenilor de a fi recunoscuti

Atunci cand ne vine numele cuiva in minte, automat ne gandim la anumite trasaturi, asociem numele persoanei cu activitatea sa, cu calitatile sale etc. Numele unui om transmite totul. Stiai ca cea mai apriga dorinta a oamenilor este recunoasterea si respectul celor din jur iar acest lucru uneori inseamna simpla pronuntare a numelui lor? Recent, am citit intr-o carte ca, pentru anumite persoane, faptul ca oamenii cu care intrau in contact in mediul afacerilor le cunosteau numele reprezenta un adevarat moment de glorie, de recunoastere si de succes.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri