29 Martie 2012 publicat în Lifestyle 96 share-uri

Simbolistica din spatele culorilor florale este un aspect unic de care ne putem folosi atunci cand primim sau trimitem un buchet de flori. Numeroase mesaje secrete pot fi ascunse numai prin culoare!
Inainte sa devina populare in Era Victoriana, florile si culoarea lor aveau numeroase intelesuri, fiind uneori interpretate ca si oracole.

De exemplu. grecii antici spuneau despre culoarea florilor ca indica starea de spirit a zeilor. La fel, celtii consultau florile pentru a prezice vremea sau nasterea unui copil.

Chiar daca astazi am devenit mai practici, nu trebuie sa lasam deoparte intelesurile de culoare ascunse ale buchetelor de flori si sa facem din fiecare buchet unul creativ si plin de simbolistica.

Flori si culoare ca simbol

Flori de culoare rosie

Nu degeaba oferim trandafiri de culoare rosie persoanelor iubite. Rosul simbolizeaza pasiunea, dragostea si energia. Rosul curge prin venele noastre sub forma de sange. La fel, atunci cand ne intimidam sau suntem flatati, obrajii nostri se coloreaza in aceasta culoare. Mai mult, rosul rezoneaza cu Chakra Radacinii si ne pune in contact cu propriul instinct animalic aprinzand flacara iubirii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

Flori de culoare portocalie

Culoarea portocalie este cea mai apropiata nuanta de razele soarelui, simbolizand evolutia, dar si caldura. De asemenea, aceasta culoare reprezinta cel mai bine sentimental de prietenie si are puterea magica de a ne scoate in evidenta latura copilaroasa, de a ne apropia mai mult de persoanele dragi si de a ne indemna sa retraim cele mai placute amintiri. Portocaliu inseamna zambet.

Flori de culoare galbena

Fiindca aceasta culoare este asociata cu aurul, ea devine un simbol al puritatii, al adevarului, dar si al intelectului. Asadar, atunci cand primim sau daruim flori de culoare galbena, demonstram faptul ca sustinem o persoana, ca ii vom fi alaturi in momentele mai putin placute din viata. Mai mult, se spune despre aceasta culoare ca are abilitatea de a imbunatati memoria, fiind perfecta pentru persoanele active ce au multe responsabilitati la locul de munca.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri