14 Februarie 2012 publicat în Lifestyle 19 share-uri

Cand vine vorba despre dragoste si romantism, cuvintele nu pot exprima intotdeauna pasiunea si legatura emotionala pe care o simtim la fel de bine ca simbolurile iubirii.

Simbolurile iubirii se afla pretutindeni: in arta, pe peretii cladirilor, pe felicitari sau chiar pe hainele pe care le purtam. Inima, florile, pietrele pretioase, zeii sau alte simboluri ale iubirii inglobeaza calitatile emotionale ale dragostei in mintea noastra si ne trezesc amintiri ce intaresc sentimentele pentru o anumita persoana.

Intelesul unui simbol poate fi simplu sau cu asocieri profunde spirituale ori ezoterice, definind calitatile iubirii.

Simbolurile iubirii

Cupidon ca simbol al iubirii

Cupidon este personificarea dorintei si a curtenirii. Cupidon este zeul roman inaripat infatisat cu un arc. In mitologia greaca el este cunoscut sub numele de Eros, nascut din haos impreuna cu sora lui Afrodita. In versiunea romana, Cupidon s-a nascut prin uniunea lui Marte cu Venus, iar in arta este de multe ori infatisat legat la ochi simbolizand faptul ca dragostea e oarba. Mitul conform caruia o strapungere a sagetii lui Cupidon va indragosti victima provine de fapt din mitul lui Cupidon si al lui Psyche, zeita sufletului: atunci cand Venus il obliga pe Cupidon sa o faca pe rivala ei, Psyche, sa se indragosteasca de el, acesta este strapuns accidental de propria sageata si se indragosteste el de ea, vizitand-o in fiecare noapte pentru a o privi cum doarme.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Decorațiuni de Paște care fac sărbătorile mai frumoase

Diamantele ca simbol al iubirii

Diamantele simbolizeaza dragostea eterna. Grecii erau de parere ca diamantele reprezentau lacrimile zeilor in timp ce romanii credeau ca ele sunt mici bucatele din stelele ce au cazut pe Pamant. Primul inel de logodna cu diamante a fost oferit unei femei in secolul al XV-lea atunci cand Arhiducele Maximilian de Austria s-a logodit cu Maria de Burgundia, in 1477. In secolul al XIX-lea, Napoleon i-a oferit sotiei sale, Marie Louise, un colier cu diamante ca simbol al aprecierii lui atunci cand aceasta a dat nastere fiului lor. Cel mai popular cadou romantic ce contine diamante este diamantul de 33 de carate in valoare de 9 milioane de dolari pe care Richard Burton i l-a oferit actritei Elizabeth Taylor.

Forma de inima ca simbol al iubirii


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri