Dorinta femeii de infrumusetare a existat dintotdeauna. Pe langa acest lucru, este un lucru confirmat faptul ca frumusetea pielii nu poate fi disociata de ingrijire.
Dorinta femeii de infrumusetare a existat dintotdeauna. Pe langa acest lucru, este un lucru confirmat faptul ca frumusetea pielii nu poate fi disociata de ingrijire. Ne dorim cu toate sa fim frumoase si sa avem un ten impecabil la orice varsta. Si la 20, si la 30 si la 40 de ani...Si cu cat acordam mai multa atentie tenului nostru si ne preocupam mai mult de sanatatea acestuia, cu atat avem mai multe sanse sa ne purtam frumusetea cu demnitate pana la adanci batraneti.
Cand si de ce apar primele riduri
Procesul de imbatranire apare din momentul in care ne-am nascut si se aprofundeaza pe masura ce inaintam in varsta. Primele care apar sunt liniile fine, acele riduri vizibile doar in momentul in care mimica fetei se modifica. Odata cu trecerea timpului, elasticitatea innascuta a tesutului pielii se pierde si acele linii fine tind sa se transforme in riduri.
Trecand de varsta de 20 de ani, primele semne de imbatranire incep sa-si faca simtita prezenta. Apar ridurile fine de pe frunte, ridurile dintre sprancene si ulterior micile riduri din zona externa a ochilor. Dupa 30 de ani, apar ridurile din jurul buzelor si cele din jurul nasului si ridurile labei de gasca. Dupa 40 de ani, ridurile devin foarte vizibile, liniutele fine sunt inlocuite de santulete proeminente pe frunte, in jurul ochilor sau in coltul gurii. Pielea isi pierde din elasticitate.
Ce este important de stiut este faptul ca ereditatea joaca un rol primordial in aparitia prematura sau tardiva a ridurilor. In general ridurile devin vizibile dupa 30 de ani, dar din ce in ce mai multe persoane se vaita de aparitia lor mult mai devreme, uneori chiar sub varsta de 30. Nu toate imbatranim la fel! Depinde de organismul fiecareia! Asa ca la primele semne ale imbatranirii pielii, trebuie sa actionam in consecinta si sa luam masurile necesare. De ce sa tratam cand putem sa prevenim?
Putem intarzia aparitia ridurilor?
Imbatranirea cutanata difera de la persoana la persoana si are loc in perioade de timp diferite. In timp, pielea isi pierde din suplete si stralucire, iar stratul de grasime de sub piele dispare. Din aceasta cauza tenul se usuca si este declansata aparitia ridurilor. Rictusurile, grimasele, obiceiul de a ne incrunta, de a rade, de a ne mira, toate acestea afecteaza elasticitatea pielii. Cunoscand cauzele care conduc la aparitia ridurilor, putem stagna, cel putin temporar, aparita acestora. Pentru a avea un ten cat mai compact si pentru a evita neplacerile produse de aparitia ridurilor, iti propunem sa tii cont de cateva sfaturi:
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Cele mai încurajatoare citate despre succes Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri