Totul se rezuma la felul in care ne ingrijim tenul, la riscurile la care il expunem si la masurile pe care ar trebui sa le luam atunci cand stim ca ceva anume trage un semnal de alarma ca ceva nu-i bine.
Totul se rezuma la felul in care ne ingrijim tenul, la riscurile la care il expunem si la masurile pe care ar trebui sa le luam atunci cand stim ca ceva anume trage un semnal de alarma ca ceva nu-i bine.
Somnul
O persoana adulta trebuie sa doarma in medie cam 6-8 ore. Noptille pierdute se resimt asupra noastra dar si pe chip. Parca nu mai are prospetime si in plus nu ar trebui sa ne mai mire de ce apar cearcanele.
Soarele
Se stie ca razele solare poarta o mare vina atunci cand vine vorba de imbatranirea tenului. Nu trebuie sa uitam niciodata cand iesim din casa sa folosim crema de zi hidratanta cu SPF. Factorul de protectie se va alege in functie de nuanta tenului. De exemplu un ten alb este mai sensibil si poate suferi foarte usor arsuri. Pentru tenul deschis se recomanda un factor de protectie ceva mai mare, iar pielii inchise un factor de protectie mai mic. De asemnea, conteaza foarte mult cat timp suntem expusi la razele solare; de exemplu persoanele care zilnic strabat drumuri intregi sunt mult mai expuse.
Apa
Nu trebuie sa uitam ca suntem 70% apa si este inevitabil ca in urma eforturilor depuse peste zi corpul sa nu se deshidrateze. De preferat este sa consumam cam 2l de apa pe zi. Un ten frumos este un ten hidratat fata de unul uscat cu predispozitie la descuamari etc. Cand ne demachiem tenul (dimineata si seara) trebuie sa evitam sa-l spalam cu apa, pentru ca apa il uscuca execiv si contine impuritati si clor.
Echilibrul psihic
Cand suntem stresati, avem o problema spinoasa, tenul. Persoanele care au probleme cu stresul pot avea si alopecie (cadere a parului - declasanta de stres). De asemenea, persoanele foarte stresate au mari probleme cu tenul, se pare ca stresul declanseaza si acneea.
Alimentatia sanatoasa
Trebuie sa adoptam un regim de viata sanatos, mancand cat mai variat si eliminand mancarurile care ne pot afecta sanatatea - de exemplu acele alimente cu multe E-uri nocive, coloranti, bauturile
carbogazoase(cola, pepsi), alimentele grase. Ar trebui sa incercam sa mancam mai multe fructe, sa consumam 2 litri de lichide pe zi, sa inlocuim carnea de porc cu puiul si pestele. Daca mancam sanatos suntem sanatosi daca nu atunci alimentatia nesanatoasa va adduce dupa sine si diverse afectiuni. Un ten frumos si sanatos indica un trup sanatos.
Vremea de afara
Vantul deshidrateaza tenul si poate duce chiar la exfolierea acestuia. Umiditatea resimtita in aer poate determina glandele seboreice (ale unui ten gras/acneic) sa secrete si mai mult sebum, tenul capatand astfel un aspect lucios.

Un articol de Madalina Stama
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri