Din pacate imbatranirea pielii, ca de altfel toate celelalte parti ale corpului, este inevitabila.
Este adevarat ca majoritatea vrea sa creada ca odata cu trecerea anilor castigam intelepciune si o gandire sofisticata care nu poate fi egalata cu cea din anii tineretii, insa la fel de adevarat este si faptul ca in acest proces castigam si riduri.

Din pacate imbatranirea pielii, ca de altfel toate celelalte parti ale corpului, este inevitabila. Chiar daca nu poti sa stopezi acest proces, poti insa sa il incetinesti.

Cum imbatraneste pielea?

Pielea nu isi pierde tineretea peste noapte si nici dupa o varsta precis stabilita, ci treptat. Primul pas este cunoscut sub numele de "imbatranire intrinseca". Acest pas ne afecteaza pe toti la un momnet dat indiferent de starea sanatatii sau de metodele de prevenire. In acet proces, pielea devine cumva mai subtire, astfel ca pot fi observate mai usor vasele de sange la suprafata. Functia glandelor se degradeaza, astfel ca pielea matura se deshidrateaza. De asemenea tenul se irita mai usor din cauza sapunului, apei calde sau a diferitelor produse cosmetice, odata cu trecerea timpului. Se mai poate observa ca pielea imbatranita este mai vulnerabila in cazul loviturilor, iar ranile se vindeca mai greu.

Al doilea pas il reprezinta actiunea factorilor de mediu. Efectele cumulative ale alimentatiei, stilului de viata, expunerea la soare fara protectie, grabesc procesul de imbatranire a pielii. Factorii de mediu produc o imbatranire prematura a pielii care se evidentiaza prin aparitia ridurilor, a petelor, a aspectului "obosit" al tenului, determinat de o pierdere a elasticitatii acestuia.

O expunere indelungata la soare in timpul vietii poate avea efecte neplacute asupra pielii, dandu-i un aspect imbatranit. Acest lucru se intampla datorita cresterii efectului radicalilor liberi si incetinirii producerii de colagen (proteina care confera elasticitate pielii).

Reintinerire cu ajutorul fructelor

Poti sa-ti inveti pielea noi trucuri, si sa o ajuti sa inlocuiasca celulele imbatranite cu unele noi. In ultimii 15 ani dermatologii au dezvoltat tratamente chimice de peeling pentru a realiza exfolierea stratului de celule moarte. Insa aceste proceduri sunt costisitoare si trebuie realizate de dermatologi sau sunt prescrise sub forma de creme. Fiind niste compusi chimici, desi eficienti in efectul de peeling, dezvolta efecte adverse precum arsuri, iritatii sau o sensibilitate ridicata fata de razele solare. Din fericire, a fost dezvoltata o noua generatie de produse destinate tenului matur, care ofera un mod natural si bland in acelasi timp de reintinerire a tesuturilor - extractele din fructe.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri