Demachiere, curatare, tonifiere, hidratare, exfoliere... Toate aceste procedee incearca sa redea sanatatea tenului pornind din exterior.
Demachiere, curatare, tonifiere, hidratare, exfoliere... Toate aceste procedee incearca sa redea sanatatea tenului pornind din exterior. In realitate, adevarata ingrijire a tenului incepe din interior. Avem nevoie de o alimentatie echilibrata, care sa cuprinda in proportii bine definite elemente nutritive absolut necesare unui trup sanatos. Orice dezechilibru din interior, orice carenta de vitamine se va reflecta asupra exteriorului.
Se intampla foarte des ca tratamentele cosmetice sa nu faca decat sa “cosmetizeze” (cum le spune si numele) adevaratele probleme, fara a actiona asupra cauzelor. De exemplu, o persoana cu un ten foarte uscat si cu puncte negre, va alege in mod normal o crema hidratanta si un tratament exfoliant. Acestea vor rezolva pe moment problema. Cel mai probabil, insa, persoana respectiva are carente de vitamina A, un deficit de fier si poate nu consuma alimente bogate in vitamina B. In acest caz, mai pot fi cremele obisnuite de ajutor?
Pe langa o alimentatie deficitara trebuie sa adaugam si poluarea, stresul, sedentarismul si alte constante ale vietii contemporane. Rezultatul: hranirea inadecvata a organismului si, in consecinta a pielii. Scade astfel rata diviziunii celulare prin lipsa de energie celulara necesara inmultirii. Iar daca organismul nu mai poate da nastere unor celule tinere, cele batrane sunt nevoite sa le suplineasca functia. Incearca sa-ti imaginezi cum fac fata celulele imbatranite din pielea ta agresiunilor externe! Tenul tau devine un adevarat camp de lupta, iar protectorii tai sunt prost hraniti si obositi! Este evident de ce apar ridurile adanci inca de la 30 de ani! Iar vestile proaste nu se termina aici: odata aparute, ridurile nu mai pot fi eliminate decat, eventual, cu bisturiul. Vestea buna este ca daca vei invata sa iti hranesti adecvat tenul, rezistenta lui impotriva factorilor nocivi va creste considerabil, iar ridurile vor intarzia sa apara. A devenit deja o axioma: este usor sa previi si mult mai greu sa tratezi!
Este lesene de inteles asadar de ce avem nevoie de produse care sa compenseze actiunea tuturor acestor factori nocivi, de creme care sa ne hraneasca tenul intr-un mod natural si sanatos pentru a contrabalansa lipsurile grave din alimentatia noastra.
Sfatul expertilor in nutritie:
Dieta omului modern, si in special a femeilor, a devenit tot mai saraca in nutrienti din cauza reducerii aportului de hrana, curelor de slabire repetate, precum si a fumatului.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? A contat cine a zbierat mai tare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri