Natura reuseste mereu sa ne surprinda, lasandu-ne atat de multe lucruri importante, in vindecarea trupului si sufletului.
Cataplasmele
Cataplasmele cicatrizeaza si vindeca rani la nivelul pielii. Prepararea acestora nu ridica probleme, se obtine o pasta omogena prin amestecarea pudrei de argila cu un pic de apa. Cataplasmele se tin pe rani timp de 2-3 ore si procedeul in sine se repeda de 1-3 ori pe zi.
Ten de portelan
Este utilizata in industria cosmeticelor, in produsele de ingrijire zilnica ori periodica a tenului. Argila vine ca o manusa ingrijirii tenului acneeic. Tratamentul naturist cu argila, prin aplicarea de masti cu argila, este recomandat chiar si de medici dermatologi care cunosc si lauda puterile vindecatoare ale argilei, acest pamant viu. Timp de o saptamana se aplica zilnic, pe tenul curat, o masca din argila si apa sau sucuri de fructe si legume; este important ca masca sa fie omogena pentru a sta mai mult pe ten, timp in care argila actioneaza la nivelul pielii este de 15-20 de minute, apoi tenul se clateste si se poate folosi o crema hidratanta, intrucat dupa folosirea oricarei masti tenul se deshidrateaza. Dupa tratament mastile se folosesc de 2 ori pe saptamana, argila astfel stabileste echilibrul secretiei de sebum, curata tenul de impuritati, vindeca, cicatrizeaza si revitalizeaza. In cazul cosurilor, de care dorim sa scapam in mod urgent se folosesc cataplasme cu argila schimbate din doua in doua ore pana cand cosul se usuca.

Un articol de Madalina Stama

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri