6 Mai 2011 publicat în Frumusete 3 share-uri

Uleiul de migdale dulci este folosit in cosmetica inca de pe vremea frumoasei egiptence Cleopatra. Astazi, este unul dintre cele mai populare uleiuri vegetale, emolient natural recomandat pentru orice tip de piele.
Uleiul de migdale dulci este bogat in vitamine, minerale si acizi grasi importanti. Reduce ridurile, inmoaie zonele uscate, relaxeaza, revigoreaza si hraneste pielea. Proprietatile sale de tonifiere si antiimbatranire il fac ideal ca ulei de masaj pentru fata si corp. Este un ulei usor ce nu se absoarbe imediat in piele, insa nici nu o lasa grasa.

Uleiul de migdale este usor de recunoscut datorita tentei sale incolor-galbuie si a mirosului de migdale. Folosit zilnic, acesta participa la hidratarea si regenerarea pielii. Poate ca ati observat deja faptul ca in lista cu ingrediente a diverselor produse cosmetice apare si uleiul de migdale.

Cum foloseau egiptenii uleiul de migdale dulci?

Uleiul de corp a fost o parte importanta din ritualul de frumusete al femeilor din Egipt. Ele isi masau pielea cu ulei de rozmarin, migdale, lavanda si de aceea erau mereu radiante. Uleiul esential de migdale era folosit si drept crema pentru zona de sub ochi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Vezi mai multe tipuri de ulei de migdale dulci

Pentru a-si ingriji parul, egiptencele amestecau cantitati egale de ulei de cocos si ulei de migdale. Foloseau aceasta potiune magica si parul lor devenea puternic si stralucitor. Nu in cele din urma, egiptencele aveau o solutie si pentru riduri. Pentru o crema excelenta impotriva ridurilor ele amestecau o lingurita de ulei de migdale dulci cu doua picaturi de ulei esential de boswellia. Patura de sus a societatii din Egiptul antic folosea uleiul de migdale si pentru prepararea unui unguent de masaj alaturi de miere, vin si scortisoara.

Ulei de migdale dulci pentru ten/piele

Pentru ca are o formula apropiata de cea a sebumului produs de pielea noastra, uleiul de migdale poate fi folosit pentru demachierea fetei, inclusiv a zonei din jurul ochilor, si chiar pentru hidratarea tenului deoarece dupa utilizare nu lasa pielea imbibata in grasime.

Este recomandat pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru cel cu tendinta de ingrasare tocmai pentru ca seamana la textura cu sebumul produs in mod natural de piele. Totusi, pentru persoanele cu ten gras, este indicata doar demachierea cu acest ulei.

Acest ulei miraculos este perfect si pentru tratarea cearcanelor sau hidratarea buzelor.

Continutul ridicat de acizi linoleici si oleici fac uleiul de migdale dulci extrem de valoros in ingrijirea pielii. Atunci cand este continut in formulele cremelor de ingrijire a pielii sau este masat pe corp poate avea efecte precum imbunatatirea circulatiei limfei gratie masajului usor necesar pentru a fi absorbit in piele, redarea stralucirii pielii, emolierea intensa si profunda a pielii, scaderea iritatiilor si a inflamatiilor prezente pe piele, prevenirea vergeturilor, incetinirea procesului de imbatranire a tegumenului, netezirea ridurilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri