Deloc surprinzator si cu siguranta stiai, ce se intampla in organismul nostru ni se vede pe piele. Sanatosi sau nu. Echilibrati sau nu. Poate de aici si vorba ca ne simtim bine (sau nu?) in pielea noastra.

Anemia, bolile cardiace, deshidratarea, bolile renale sau hepatice se vad prin paliditate, uscarea sau culoarea nefireasca a pielii. O piele sanatoasa este hranita prin cantitati semnificative de oligo-elemente, vitamine si acizi grasi esentiali. De asemenea, ultimul loc unde ajung nutrientii si vitaminele din corp este pielea, asa ca grija pentru o alimentatie corecta este cel mai potrivit moment sa ne gandim la natura. Pentru o piele stralucitoare si elastica, fructele si legumele dau un raspuns elocvent prin bogatia lor de apa, vitamina C si E, betacaroten si antioxidanti. Pentru mai multe detalii despre beneficiile ingredientelor naturale, intra pe www.academianaturii.ro.

Sanatatea e in miscare

Beneficiile exercitiilor fizice sunt greu de ignorat pentru orice femeie care vrea sa se simta bine in propria piele. Am devenit experte in a ne gasi scuze pentru lipsa activitatii fizice din rutina noastra, si contextele ne ajuta aproape de fiecare data. E mereu prea mult de facut, prea putin timp si, spunem noi, deloc suficienta energie pentru abdomene, flotari sau alte exercitii pe care le percepem ca obositoare. Cu toate astea, oportunitati pentru un stil de viata sanatos exista si in cazul orelor imposibile, sau agendelor incarcate, piedici pe care desigur ca le experimentezi, mai ales cand avem atat de mult de castigat.

In cautarea echilibrului

Oricare ar fi agenda noastra personala sau profesionala, sau obiectivele noastre de lunga si scurta durata, se spune ca trebuie sa gasim echilibrul intre diferitele aspecte ale vietii noastre. Usor de zis, si incredibil de greu de obtinut, mai ales ca nu exista o reteta de succes pe care s-o putem urma. De obicei, nu stim cum sa ne dozam eforturile sau cum sa selectam lucrurile de care ne pasa cu adevarat, asta pentru ca ne lipseste un simt al directiei. In aceste conditii, e natural sa ne amintim ce e fundamental pentru noi, pentru a avea mai mult control asupra investitiilor noastre, atat in ceea ce priveste timpul cat si efortul pe care alegem sa il depunem. Cum ajungem la acest cvasiideal pe care il numim o viata echilibrata? Desigur ca nu avem un desfasurator pe care sa-l urmezi cu rigurozitate, insa iti putem oferi cateva sugestii.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri