Tratamente in functie de tipul de ten.
Rezultatele ingrijirii tenului le poti observa cel mai bine la batranete in functie de atentia pe care i-o acorzi de-a lungul vietii.

Tenul normal

Tenul normal este caracterizat de o piele neteda, supla si cu pori mici. Este un ten care nu a avut de suferit in perioada adolescentei si pielea este catifelata.

Chiar daca nu este un ten cu probleme nu inseamna ca trebuie sa fie neglijat.

Astfel, tine cont de urmatoarele sfaturi pentru tenul normal:

La un interval de 2-3 saptamani trebuie sa aplici pe fata o masca din iaurt, drojdie de bere sau din fructe. Masca din drojdie de bere se face prin dizolvarea unei linguri de drojdie intr-o lingura de lapte. Se amesteca bine cu o lingurita de miere si una de lapte praf. Se tine pe fata aproximativ 10 minute si se clateste cu apa rece.

Pe timpul verii poti sa pregatesti masti pe baza de fructe care iti vor hidrata si curata tenul.

In fiecare seara nu uita sa-ti cureti tenul si sa aplici o crema hidratanta.

Tenul mixt

Tenul combinat are de obicei tendinta de a se ingrasa si apar si puncte negre. Aceasta situatie nu este prezenta pe toata fata ci doar in anumite locuri ale fetei. Trebuie sa te concentrezi mai mult pe curatirea tenului.

Este recomandata o crema pe baza de iaurt si miere. Se intinde pe toata fata si se lasa sa actioneze aproximativ 15 minute si apoi se clateste din abundenta.

Tenul gras

Tenul gras este caracterizat de un aspect unsuros, cu puncte negre, cosuri. Acestea apar din cauza unei hipersecretii a glandelor sebacee care au o activitate mai intensa.

Se recomanda folosirea unor lotiuni si masti preparate din:

- suc proaspat facut din castraveti
- zeama de lamaie
- mar ras amestecat cu crema de curatare a fetei.
- albus de ou: un albus se bate spuma si se amesteca bine cu o lingurita de plante medicinale taiate marunt (de preferat tei); se adauga si putina zeama de lamaie
- masca pe baza de citrice: zeama de la grapefrut, portocala si lamaie amestecata cu miere.

Tenul uscat

Un ten uscat trebuie sa fie bine hidratat, pielea este subtire, delicata si cu pori mici.

Iti recomandam o masca pe baza de banana amestecata cu putina miere. Se formeaza o compozitie care trebuie sa o tii pe fata timp de 15 minute. De asemenea incearca sa folosesti creme hidratante sau masti pe baza de smanatana, iaurt si miere.

Indiferent de tenul pe care il ai nu uita de curatare, tonifiere si hidratare, 3 pasi care nu ar trebui sa lipseasca din procesul de ingrijire al tenului tau.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri