Tipurile de produse de coafat, beneficiile lor si modul corect de folosire
Coafarea este un proces care are o incarcatura emotionala prin faptul rezultatul sau este legat de aspectul, de imaginea noastra, de impresia pe care ceilalti si-o formeaza despre noi. Totodata, aranjarea coafurii este o expresie a imaginatiei si a personalitatii noastre. Asadar, printre motivele pentru care folosim produsele de coafat sunt:

- ma ajuta sa arat ingrijita / aranjata
- ma ajuta sa arat eleganta
- pot obtine look-ul pe care mi-l doresc
- ma ajuta sa ies in evidenta
- ma ajuta sa ma simt bine
- arat moderna
- ma simt atragatoare
- imi permit sa-mi controlez parul
- dau volum parului
- dau stralucire parului
- miros placut

Cele mai cunoscute produse de coafat sunt fixativul, spuma de par, gelul si ceara, insa exista si produse care ofera beneficii speciale, cum sunt spuma modelatoare, fluidul pentru volum, crema elastica, etc.

Fixativul este un produs pe care se foloseste pentru a finisa coafura, fixand-o in forma dorita. Se pulverizeaza uniform pe parul uscat, de la o distanta de aprox. 20 cm, protejand ochii. Pentru extra volum se pulverizeaza fixativul la radacina firului in sensul invers de crestere al acestuia si apoi se da coafurii forma dorita.

Spuma de par se foloseste pentru a modela coafura si pentru a-i da volum. Daca parul este ondulat, cu ajutorul spumei se pot defini foarte usor buclele. Spuma se aplica pe parul umed, se maseaza uniform cu palmele pe tot parul, iar apoi se lasa parul sa se usuce natural sau se foloseste foehn-ul. Se poate aplica spuma si pe parul uscat pentru improspatarea coafurii.

Gelul se foloseste pentru a da forma suvitelor, pentru a le defini, pentru a le modela, oferindu-le luciu si aspectul de par umed. Se aplica in cantitati mici pe parul umed sau uscat cu varfurile degetelor, aranjandu-se dupa dorinta coafura. Gelul se foloseste in special pe parul scurt, pentru a modela tepi sau pentru a aranja bretonul, dar se pot defini usor suvitele si daca parul este mai lung.

Ceara este ideala pentru aranjarea varfurilor si realizarea efectelor stralucitoare, mai ales pentru coafurile pe par scurt sau de lungime medie. Se aplica numai pe parul uscat, omogenizand o cantitate mica in palme si modeland apoi varfurile suvitelor. Ceara protejeaza varfurile uscate si le da un aspect sanatos.

Produsele de coafat de buna calitate contin ingrediente alese astfel incat, pe langa efectul de aranjare, sa protejeze, sa hraneasca sau hidrateze firele de par. Asadar parul nu se va deteriora daca se folosesc produse de coafat de calitate, ci va avea un aspect ingrijit!

Informatii oferite de P&G Beauty
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri