Punem foarte mult accent pe frumusetea chipului nostru si ne dorim ca orice problema a tenului sa aiba si o rezolvare. Cuperoza sau rosul in obraji poate afecta pe oricine, insa cele mai predispuse sunt femeile cu pielea deschisa la culoare, care se bronzeaza greu, cu par blond si ochi albastri.

Cu ajutorul Dr. Cristian Tiglea, medic specialist dermatolog la Dermestetica - Dermatology & Aesthetic Center, putem sa gasim solutii pentru a avea un ten sanatos.

Cuperoza este o afectiune cronica, destul de frecventa, care consta in roseata permanenta a fetei. Afectiunea nu se manifesta izolat, ci face parte dintr-un lant de evenimente ce apar in evolutia acneei rosacee. Extinderea poate varia de la o forma limitata la nivelul obrajilor pana la forme extinse pe nas, frunte si barbie.

Cum depistam boala?
Debutul rosaceei este insidios, cel mai adesea nu este bagat in seama de pacienti, fiind recunoscut numai in urma discutiei cu medicul dermatolog. Primele semne ale bolii apar ca flush-uri, caldura si roseata temporara a obrajlor, declansate de diferiti stimuli precum: expunerea la temperaturi ridicate sau scazute, soare, diferente de temperatura rece-cald, consum de alcool, cafea, mancaruri picante sau extrem de fierbinti etc. Boala debuteaza foarte frecvent la persoanele cu varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani, in special femei, insa in cazul barbatilor afectiunea prezinta forme mai severe.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL

Sfatul medicului specialist
Tratamentul cuperozei consta in primul rand in recunoasterea si evitarea stimulilor ce conduc la accentuarea afectiunii. Trebuie remarcat ca deseori cuperoza se asociaza cu un ten sensibil ce prezinta un strat cornos foarte fragil si a carui piele este usor iritabila in contact cu diverse produse cosmetice. Pentru ingrijirea tenului, dr. Cristian Tiglea, medicul specialist dermatolog, ne sfatuieste sa avem in vedere urmatoarele reguli de ingrijire general valabile:
- Spalarea fetei cu delicatete, folosind apa calduta si utilizarea un sapun bland, fara parfum, dupa care se clateste riguros;
- Trebuie evitata stergerea intensa a tenului afectat pentru a nu contribui la iritarea sa suplimentara;
- Dupa spalare, tenul se lasa 20-30 de minute sa se usuce complet inainte de a fi aplicate alte produse de ingrijire;
- Produsele eficiente terapeutic se aplica inaintea cremelor ecran solar sau a machiajului;
Efecte favorabile in tratatamentul cuperozei il au cremele usor de tolerat, hidratante si cu efect reparator. Sunt recomandate in special produsele dermatocosmetice care contin retinaldehida, dextran sulfat, cu efect terapeutic de calmare a rosetii. De asemnea, aceste creme pot avea o nuanta usor verzuie care sa contribuire la o camuflare rapida.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri