Orice femeie isi doreste sa aiba unghii de invidiat, sa fie frumoase dar si bine ingrijite. Totusi, de fiecare data cand mergi sa-ti faci manichiura sau pedichiura te expui unor riscuri.
Orice femeie isi doreste sa aiba unghii de invidiat, sa fie frumoase dar si bine ingrijite. Totusi, de fiecare data cand mergi sa-ti faci manichiura sau pedichiura te expui unor riscuri.

Daca mergi la un salon necunoscut trebuie sa ai grija cu ustensilele folosite, se poate destul de usor, sa contactezi o ciuperca sau o infectie.

Chiar si acasa trebuie sa le speli bine cu apa calda si sapun si le sa dezinfectezi cu alcool medicinal dupa fiecare folosire.
Este mult mai crescut riscul infectarii daca ai prezenta o rana la o unghie.
Printre infectiile des intalnite se numara:

- paronychia - tip de infectie caracterizat de durere si umflare a zonei respctive ( in jurul unghiei)
- tinea unguis - afecteaza intreaga unghie, aceasta se subtiaza si in final poate chiar sa cada
- hepatita - una dintre cele mai grave infectii care se poate trasmite in cazul in care ustensilele nu sunt bine curatate

Dupa tratarea infectiilor trebuie sa ai grija deoarece acestea pot sa reapara. Astfel:

- fii atenta la ce salon mergi si cum sunt dezinfectate ustensilele
- nu folosi incaltaminte stramta sau pe a altcuiva
- spala-te cat mai des pe maini

Nu doar de la saloane poti lua o astfel de infectie. Acestea se pot transmite prin piscine, incaltaminte comuna, manichiura si pedichiura facute neigienic.

Modificarea culorii unghiilor (cand devin albe,galbene sau alb-verzui) poate fi cauzata de afectiuni ca: psoriazis, tabagism, icter, infectie fungica, boli cardiace, hepatice, traumatisme si alte infectii.


Sfaturi pentru unghiile tale

Pentru a se inmuia mult mai usor le poti tine cateva minute in apa cu putin gel de dus. Unghiile si pielitele sunt astfel indepartate cu usurinta.

Nu mai este nevoie sa tai pielitele daca acestea sunt impinse cu ajutorul unei ustensile speciale din plastic sau din lemn.

Foloseste creme hidratante de fiecare data dupa ce iti cureti unghiile.

Nu aplica prea multa oja sau lac pe unghii deoarece se deterioreaza.

Daca au inceput sa apara pete albe pe unghii s-ar putea sa ai lipsa de vitamina A sau calciu, iar daca acestea prezinta mici santuri este un semn ca suferi de anemie. Este recomandat totusi ca diagnosticul final sa fie dat de catre un medic.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri