Dupa o anumita varsta, excentricitatile si exagerarile in machiaj nu mai sunt privite cu atata indulgenta si bunavointa. Pielea nu mai este tanara, iar un machiaj pronuntat si indraznet in stilul celui pe care il purtam la 20 de ani nu ne va face decat sa aratam ridicol.

Pe masura ce anii trec, pe chip incep sa se astearna trairile noastre, experientele, sentimentele, bunele si relele. Radem, glumim, dar el stie tot ce am facut. Tenul, da. Ridurile, pacatoasele, sunt cele care ne dau de gol. Frumusetea interioara nu are varsta. Cu toate acestea, frumusetea fizica depinde de varsta. Este adevarat ca nu putem opri in totalitate semnele pe care timpul le lasa asupra timpului, dar putem invata sa ne punem in valoare varsta intr-un mod frumos si armonios.

Nici nu realizam cat de mult conteaza felul in care ne ingrijim tenul. Gasirea amestecului potrivit de umbre, lumini si farduri pentru un ten este importanta pentru un ten luminos, care radiaza, in ciuda varstei, prospetime. Cu putina pricepere si indemanare, prin trucuri dibace de machiaj, ne putem pastra tineretea chipului si a frumusetii. Nu este nimic complicat si nici imposibil. Sunt doar cateva reguli esentiale pe care trebuie sa ni le amintim. Machiajul trebuie efectuat tinand cont de varsta pe care o avem. Iata, in linii mari, ce presupune un machiaj care ne face sa aratam mai tinere:

Dupa o anumita varsta, excentricitatile si exagerarile in machiaj nu sunt privite cu atata indulgenta si bunavointa. Pielea nu mai este tanara, isi pierde elasticitatea sa fireasca, devenind mai palida, iar un machiaj pronuntat si indraznet in stilul celui pe care il purtam la 20 de ani nu ne va face decat sa aratam ridicol. Coditele la exteriorul ochilor, liniile negre trasate cu ajutorul tusului, conturarea exagerata a buzelor, blush-ul intr-un strat prea gros, dupa o anumita varsta, toate acestea nu-si mai au rostul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Deoarece cu timpul trasaturile fetei au tendinta de a se lasa, foarte important in cadrul ritualului de machiere a unui ten matur sau imbatranit este machiajul corector, care creeaza impresia de ridicare a trasaturilor fetei. Cearcanele se pot masca aplicand un strat subtire de anticearcan galben, iar petele pigmentare cu ajutorul unui corector intr-o nuanta mai deschisa sau apropiata de cea a pielii. Daca ai tenul foarte obosit, luminatorul de ten te poate scoate din incurcatura.

Fondul de ten intr-o nuanta prea inchisa sau prea deschisa, intr-un strat prea gros, creeaza un efect de artificial. In plus, in combinatie cu ridurile si cu porii deschisi care au tendinta de a se dilata cu timpul poate crea un efect dezastruos. Daca folosesti fond de ten, opteaza pentru unul nu opac, ci transparent si, cu ajutorul unui burete special, aplica-l intr-un strat cat mai subtire.Recomandata este pudra, intr-o nuanta nici prea deschisa, nici prea inchisa, aplicata peste o crema de baza cu proprietati emoliente si hidratante.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri