Cine nu stie oare ca vopsirea parului are in general efecte negative asupra sanatatii acestuia?

Masca de ingrijire a parului vopsit – par gras

Pentru parul gras care desi a fost vopsit gradul de uscare pe care il confera vopseaua nu este suficient se recomanda o masca obtinuta din zeama de la doua lamai, o lingura de ulei de ricin, 10 picaturi de vitamina A uleioasa, o fiola de vitamine E, 3 castraveti (mici, daca sunt din cei mari de gradina unul este suficient) pisati si amestecati cu zeama de la acestia pana se fac ca o crema si 4 linguri de decoct de urzici (sau orice alt tip de preparat natural care contine urzici, decoctul se prepara dintr-o mana de urzici fierte in 200 ml de apa).

Aceasta masca se aplica pe par si la radacina masand scalpul 5 minute, apoi se lasa sa actioneze jumatate de ora. Ulterior se spala parul cu apa si sampon.Masca se face de 2 ori pe saptamana.

In final, in general in apa de clatire, pentru pastrarea pigmentului vopselei, se vor folosi urmatoarele preparate naturale:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Ghid pentru alegerea mobilierului interior

- Pentru parul blond-auriu: se prepara un decoct din 100g de flori de musetel sau galbenele intr-un litru de apa, care se fierbe pana ce apa scade la jumatate. Se strecoara apoi si se foloseste in apa pentru clatirea parului. Parul nu se va sterge si nici nu se va clati ulterior cu apa. Tot pentru nuantele de blond, insa cel deschis sau foarte deschis se va folosi se prepara un macerat din 100 g flori de sofran in 500 ml de apa rece. Maceratul se lasa 24 de ore, se strecoara si se tamponeaza cu el parul, in mod repetat. Acest macerat nu se utilizeaza pentru clatirea parului, ci va tamponati cu el in fiecare seara.

- Pentru parul castaniu-maroniu si saten: se prepara un decoct dintr-un pumn de coji de nuci verzi si un litru de apa. Acestea se fierb pana cand apa scade la jumatate. Decoctul se strecoara si se foloseste in apa de clatit. Are rolul de a intensifica efectele parului castaniu. Pentru a obtine o nunta mai inchisa ori pentru o mai buna acoperire a firelor albe se recomanda folosirea decoctului direct pe firele de par, fara sa il diluati.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri