Cine nu stie oare ca vopsirea parului are in general efecte negative asupra sanatatii acestuia?

Parul ofera senzualitate femeii, recontureaza formele fetei, ascunde si accentueaza, instiga la joaca, este substrat pentru arta, seduce si subjuga... Parul reprezinta una din cele mai puternice forte de atractie a unei femei, acordandu-i-se atentie inca din cele mai vechi timpuri. Pentru par s-au inventat coafuri, accesorii, culori dar si tratamente de mentinere a sanatatii. Tot mai multe femei aleg sa isi vopseasca parul din motive diverse: vor o alta culoare, considera mai senzuala o culoare, vor sa ascunda firele albe etc.

Cine nu stie oare ca vopsirea parului are in general efecte negative asupra sanatatii acestuia? Pentru a intelege mai bine ce se intampla, trebuie sa stiti ca parul are o structura keratinizata si hranirea lui se face printr-un mecanism asemanator imbibarii, astfel ca cel mai sanatoasa este zona dinspre radacina si cu cat lungimea firului este mai mare cu atat terminatia lui tinde sa fie mai putin hranite, tocmai din aceste considerente se recomanda masti hranitoare si o nutritie care sa asigure vitaminele necesare sanatatii parului. In cazul vopsirii, pigmentul natural este invins de cel artificial, insa structura firului de par sufera.

Parul tinde sa se usuce, sa devina friabil, sa se rupa repede, sa cada si varfurile sa se despice. Astfel ca parul vopsit necesita o ingrijire speciala.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Ingrijirea naturala intensa a parului vopsit

Ingrijirea naturala a patului vopsit se realizeaza dupa doua principii: unul este reprezentat de culoarea parului, iar altul de tendinta acestuia spre ingrasare. Mai exact fiecare culoare prezinta un tip de tratament natural astfel incat pigmentul sa reziste mai mult timp iar frecventa vopsirilor sa fie mai rara. In ceea ce priveste ingrijirea, exista doua tipuri de masti, una destinata parului care tinde sa se ingrase, iar alta indicata parului normal sau uscat.

Masca de ingrijire a parului vopsit – par normal sau uscat

Pentru parul normal sau uscat se recomanda o masca de hidratare intensa si regenerare care reface structura proteica a parului. Aceasta masca se prepara astfel: se pun intr-un castron si se amesteca doua linguri de ulei de ricin (de la plafar sau farmacie), doua linguri de ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, 10 picaturi de vitamina A uleioasa (se cumpara de la farmacie), o fiola de vitamina E (tot de la farmacie), un galbenus de ou si doua linguri de miere. Masca se tine jumatate de ora, apoi parul se spala cu sampon, se clateste ulterior intai cu apa, iar pentru clatirea finala se va folosi, in functie de culoarea recomandarile din finalul articolului. Aceasta masca se foloseste de doua-trei ori pe saptamana.

Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri