E timpul sa zambesti din toata inima fara sa fii oprita de o imagine neplacuta a dintilor. Zambetul este unul dintre primele lucruri pe care le observam la o persoana.
E timpul sa zambesti din toata inima fara sa fii oprita de o imagine neplacuta a dintilor. Zambetul este unul dintre primele lucruri pe care le observam la o persoana. Trebuie sa stim sa-l ingrijim si sa ne mandrim cu el. Un zambet real, nu unul fortat in care sa-ti ascunzi dantura, te poate face mult mai atragatoare. Cateva sfaturi privind spalatul pe dinti: - nu apasa cu putere pe periuta - miscarea sa fie dinspre gingie spre dinte - fiecare miscare trebuie repetata de aproximativ 15 ori - este recomandat sa schimbi periuta o data la cel putin 2 luni - spala periuta cu apa calda dupa fiecare folosire - nu pune niciodata periuta cu capul in jos 1. Clatirea Apa de gura iti ofera senzatia de prospetime si elimina si mirosurile neplacute. Clateste-te alternativ, o data cu apa rece, o data cu apa calda. 2. Pasta de dinti Alegerea pastei de dinti poate fi o adevarata problema. De cele mai multe ori o alegem in functie de proprietatile prezentate pe cutie (respiratie proaspata, efect indelungat, albirea dintilor,etc). 3. Periuta de dinti Analizeaza cu atentie periuta si vezi sa nu fie cu perii ascutiti pentru a nu-ti provoca rani la nivelul gingiilor. Alege periutele cu perii mai moi sau de ce nu: o periuta electrica. Spala-te cat mai des pe dinti dar si pe limba (si acolo se aduna bacterii). 4. Ata de dinti Resturile de mancare dintre dinti provoaca in timp carii si respiratie urat mirositoare. O rezolvare este data de ata de dinti. 5. Dinti albi In primul rand, foloseste o pasta de dinti cu efect de albire. Pune putin bicarbonat de sodiu pe periuta (sau dizolva-l in apa), are efecte de albire a dintilor. Din pacate, chiar daca albeste in acelasi timp poate ataca si tartrul de pe dinti. Daca recurgi la aceasta metoda nu exagera in folosirea bicarbonatului. Sucul de lamaie de asemenea ajuta la aspectul dintilor ( se pune putin suc de la o lamaie stoarsa pe periuta). Bacteriile din interiorul gurii pot fi foarte bine indepartate cu ajutorul uleiului. In fiecare dimineata, ia o lingura de ulei de floare soarelui si clateste-te cu el in gura timp de 5-10 minute apoi scuipa (sa nu inghiti pentru ca are foarte multi microbi). Dupa o perioada dintii vor fi mai albi si vei avea o respiratie proaspata. Mananca multe fructe si legume, evita consumul de cafea si tigari. Petele de pe dinti pot si indepartate si prin detartraj. Cel mai bine este sa nu folosesti tratamente nesigure, "dupa ureche" pentru ca uneori iti pot face mai mult rau decat bine. Albirea este un procedeu definitiv si nu se mai poate reveni la culoarea initiala. Au existat cazuri cand persoanele au regretat schimbarea aceasta definitiva a culorii dintilor. Nu uita de medicul stomatolog si fa-i o vizita cam o data la 6 luni. Un articol de Livia
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri