27 Martie 2018 publicat în Frumusete 35 share-uri

Specialistul dermatolog enumera principalele cauze ale schimbarilor care apar dupa varsta de 30 de ani, dar si cateva sfaturi prin care ele pot fi contracarate, pentru a pastra tenul tanar cat mai multa vreme.

4. Utilizarea de protectie solara

Protectia solara este esentiala la orice varsta si in orice anotimp, produsele speciale cu SPF minim 30 fiind recomandate chiar daca sunt utilizate in paralel cosmetice care contin si ele factor de protectie solara.

“Razele ultraviolete reprezinta cauza a 80% din imbatranirea prematura a pielii. Ba mai mult, expunerea la lumina soarelui provoaca pigmentarea, unul dintre primele semne ale imbatranirii. Din pacate, cercetarile arata ca impactul razelor UV asupra pielii poate creste odata cu varsta, de aceea aplicarea de protectie solara este un pas care nu trebuie sa lipseasca din rutina de ingrijire”, atentioneaza specialistul dermatolog.


Foto: asife /Shutterstock

5. Zona gatului si a decolteului

Odata cu trecerea anilor devine deosebit de importanta ingrijirea gatului si a decolteului - zone delicate, printre primele care prezinta semne de imbatranire. Din pacate, intinderea cremei de fata spre gat nu este suficienta pentru a acorda acestei zone ingrijirea corespunzatoare. Pe piata exista produse special concepute pentru ingrijirea gatului si a decolteului, fiind recomandat ca aplicarea lor sa afie dublata de protectie solara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

6. Limitarea consumului de zahar

Zaharul amplifica efectele imbatranirii si, de asemenea, poate agrava probleme ale pielii cum ar fi acneea si rozaceea, fapt pentru care este recomandata eliminarea lui pe cat posibil din dieta sau macar limitarea consumului.

Asadar, imbatranirea este un fenomen natural inevitabil, pe care toata lumea il experimenteaza la un moment dat in viata. Din fericire, adoptarea unor masuri speciale de ingrijire a pielii pot intarzia primele semne ale imbatranirii, asigurand un aspect tanar si sanatos al tenului cat mai mult timp!

Foto homepage: goodluz /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri