Epilarea cu ajutorul luminii intens pulsate (IPL) a devenit una dintre optiunile preferate de indepartare pe termen lung a parului nedorit de pe corp.

Tratamentul IPL indeparteaza parul pentru totdeauna – Partial adevarat

Epilarea cu lumina intens pulsata (IPL) distruge permanent foliculul de par, impiedicand regenerarea firului de par de la acelasi folicul. Cu toate acestea, din cauza densitatii foliculilor de par de pe intreg corpul si a schimbarilor naturale care au loc in timp, majoritatea oamenilor necesita ulterior mentinerea rezultatelor obtinute prin intermediul unor sedinte de intretinere.

“Desi tratamentele IPL sau laser nu pot garanta indepartarea completa a parului pentru totdeauna, acestea sunt la momentul actual cele mai eficiente proceduri pentru indepartarea si reducerea cresterii parului nedorit, chiar cu pana 80%-90%. Dupa terminarea primului pachet de sedinte se intampla in unele cazuri sa mai apara in timp fire de par, insa acestea vor fi mult mai subtiri”, explica doamna doctor Alina Suru.

Rezultatele se vad dupa primele sedinte – Partial adevarat

In timp ce unii pacienti inregistreaza o reducere semnificativa a firelor de par dupa numai cateva sedinte de tratament, altii au nevoie de un numar mai mare de sesiuni IPL pentru a observa rezultate vizibile. “Acest lucru se explica prin faptul ca exista mai multi factori care pot influenta succesul tratamentului IPL in indepartarea parului: tipul de par, latimea, grosimea si culoarea firului, tipul de aparat folosit, cantitatea de energie utilizata, cunostintele medicului, precum si genele pacientului”, explica specialistul dermatolog.

Epilarea cu IPL in zona intima poate cauza infertilitate - MIT

Ideea ca epilarea cu IPL in zona intima poate provoca probleme de fertilitate este, probabil, unul dintre cele mai raspandite mituri. “Din fericire, fascilulul de lumina patrunde numai pana la nivelul foliculului de par, nu mai adanc in piele, astfel incat nu va provoca modificari organismului dincolo de indepartarea parului si nici nu va afecta organele interne”, asigura doamna doctor Alina Suru.

Asadar, decizia de a opta pentru o metoda de epilare pe termen lung este recomandat sa fie luata dupa consultarea cu medicul dermatolog, care poate raspunde la orice intrebari cu privire la tratamentele IPL si va recomanda cele mai bune masuri de ingrijire dupa tratament.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri