20 Iulie 2017 publicat în Frumusete 19 share-uri

Specialistul dermatolog a enumerat cele mai frecvente mituri cu privire la aceasta substanta, explicand care este adevarul din spatele lor si daca exista sau nu riscuri pentru persoanele care apeleaza la astfel de proceduri.

Rezultatele nedorite nu se mai pot corecta

Rezultatele nedorite sunt de cele mai multe ori evitate prin injectari seriate de volume mai mici si sedinte de intretinere. In cazul in care ele totusi apar, pot fi de cele mai multe corectate prin injectarea unei substante care dizolva acidul hialuronic.

In general, acidul hialuronic se resoarbe fara nici o interventie dupa o perioada cuprinsa intre 6 si 18 luni, in functie de tipul si concentratia acestuia.

Injectarea acidului hialuronic este nedureroasa

Exista diferente majore intre pragul de sensibilitate la durere a fiecarui pacient, insa, medicii specialisti asigura ca injectarea acidului este de cele mai multe ori minim dureroasa. “Chiar daca se aplica creme anestezice inainte de procedura, injectia va produce un usor disconfort chiar si persoanelor cu un prag ridicat la durere. Cu toate acestea, extrem de rar pacientii evita injectarea ulterioara si nu considera acest disconfort sau durerea usoara un impiediment in calea proceduri”, spune specialistul dermatolog.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Pacientii isi pot intotdeauna relua activitatea imediat dupa procedura

Cu toate ca acest lucru este de cele mai multe ori adevarat, pacientii ar trebui sa ia in considerare ca exista posibilitatea ca dupa procedura sa apara vanatai sau hematoame, mai ales atunci cand discutam despre augmentarea buzelor. “Aceste complicatii nu pun probleme functionale si de cele mai multe ori pot fi mascate cu usurinta, insa trebuie avute in vedere de pacientii care lucreaza direct cu publicul si doresc sa mentina discretie maxima in ceea ce priveste procedura, sau de cei care urmeaza sa participe la un eveniment imediat sau in urmatoarele 2-3 zile dupa injectare”, atentioneaza domnul doctor.

Procedurile de estetica faciala pot fi efectuate si in saloane cosmetice

Tratamentele pentru medicina estetica, asa cum sugereaza si numele, este recomandat sa fie efectuate de un medic intr-un mediu steril. “Efectuarea tratamentelor de catre un cosmetician poate avea consecinte negative în ceea ce priveste rezultatul final si sunt posibile complicatii si de aceea in alegerea unei clinici pacientii nu ar trebui sa se lase ghidati de pretul scazut, ci de experienta si profesionalismul personalului. Acestea garanteaza obtinerea celor mai bune rezultate”, explica domnul doctor Laurentiu Vladau, specialist dermatolog.

Acidul hialuronic provoaca dependenta

Nu exista dovezi stiintifice care sa arate ca acidul hialuronic creaza dependenta sau ca ar contine ingrediente ce ar putea crea dependenta. Cu toate acestea, datorita rezultatelor obtinute ca urmare a procedurilor estetice cu aceasta substanta, nu este neobisnuit ca pacientii sa solicite tratamente suplimentare odata ce rezultatele tratamentului initial se epuizeaza.

Foto homepage: Africa Studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri