Doamna doctor Ana Maria Vlad, medic specialist dermatolog, vorbeste despre beneficiile apei asupra pielii, despre cantitatea pe care sa o bem zilnic si despre tipurile de lichide pe care este recomandat sa le includem in alimentatie.

Cunoscuta drept cel mai important element necesar vietii dupa oxigen, apa este tot mai apreciata in ultimii ani ca si aliat de nadejde al celor care isi doresc sa aiba un ten mereu hidratat, luminos si cat mai tanar.

Doamna doctor Ana Maria Vlad, medic specialist dermatolog in cadrul clinicii Hebra Dermatologie, vorbeste despre beneficiile apei asupra pielii, despre cantitatea pe care sa o bem zilnic si despre tipurile de lichide pe care este recomandat sa le includem in alimentatie. (FOTO)

Apa este importanta in functia fiecarui organ din corp, inclusiv a pielii, in compozitia careia este prezenta in proportie de aproximativ 64%. Aceasta intra in structura celulelor pielii, dar si a spatiilor dintre celule, fiind importanta in procesul de sinteza al colagenului, in lipsa caruia pielea isi pierde fermitatea si isi face aparitia procesul de imbatranire. Nu in ultimul rand, apa este esentiala si pentru mentinerea filmului hidro-lipidic de suprafata si detoxifierea pielii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați


„Atunci cand celulele pielii nu sunt suficient de hidratate, aspectul exterior va avea de suferit, facandu-ne sa aratam mai in varsta decat suntem in realitate. Cand cantitatea de apa care ajunge la piele e insuficienta, aceasta se deshidrateaza si se descuameaza, nemaiputand indeplini functia de principala bariera contra mediului extern. Pielea deshidratata este terna, cu riduri si pori evidenti, toate acestea asociate cu o neplacuta senzatie de mancarime. Asadar, un aport suficient de apa este extrem de important atat pentru o buna functionare a organismului, dar si din punct de vedere estetic”,
este de parere doamna doctor Ana Maria Vlad.

Cata apa trebuie sa consumam zilnic

Cu toate ca importanta apei pentru functionarea intregului organism si desfasurarea unor procese vitale este foarte bine cunoscuta, nu s-a ajuns inca la un consens si nu exista o formula clara care sa stabileasca volumul de apa necesar zilnic.

Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

„Desi exista numeroase discutii privind influenta apei asupra pielii, studiile stiintifice bine conduse in aceasta directie lipsesc, informatii pe care le avem provenind in principal din experienta personala a medicilor si pacientilor. Spre exemplu, un studiu a constatat ca la 30 min de la consumarea unui pahar cu apa circulatia la nivelul pielii s-a intensificat, ceea ce inseamna mai mult aport nutritiv si o mai buna eliminare a toxinelor acumulate la nivelul pielii. Sa nu uitam nici ca apa este cea mai simpla si mai naturala metoda de detoxifiere”, spune doamna doctor Ana Maria Vlad.

Nu este o idee buna sa bem mai mult de un pahar o data deoarece corpul nu poate absorbi mai multa apa pe ora. Daca va fi depasita aceasta cantitate, lichidele in exces vor fi eliminate prin urinare inainte de a aduce beneficii intregului organism si implicit pielii.

Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri