Dulapul meu din baie arata exact ca laboratorul unui master chef priceput. Imi las oricand corpul in grija produselor naturale, pentru ca stiu cu siguranta ca natura are cel mai bine grija de noi, si sunt incantata ca in ultimii ani am inceput sa facem un drum inapoi, spre casa, spre Mama Natura.

Nu de putine ori prietenele ma intreaba daca imi doresc tinerete fara batranete. Cam da, imi doresc si nu vad nimic gresit in asta. Sa nu credeti ca am dus, insa, procesul de ingrijire corporala la statutul de obsesie, dar am grija sa acord in fiecare saptamana putin timp ritualului de infumusetare.

Sunt de parere ca inainte de orice, cel mai frumos vesmant al unei femei este o piele sanatosa si ingrijita.

Sunt sigura ca fiecare dintre voi are de la bunica sau de la mama o lista cu retete pe baza de ingrediente naturale, foarte eficiente.

Recunosc ca nu imi place foarte mult sa merg la shopping, dar daca ma lasi intr-un magazin de produse naturiste, ma simt ca "Alice in Tara Minunilor" si la plecare as luat tot cu mine.

Eu o voi impartasi cu voi lista mea si astept in schimb, sugestii de la voi.

Ulei de masline (40,27 lei), Ulei de canepa (37,36 lei), Miere de Manuka (), Ulei de cocos (89,00 lei), Ulei de argan (38.82 lei), Scortisoara (5.34 lei), Ceai verde (7,70 lei), Ceai de ghimbir (10,99 lei)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Gomaj cu cafea si ulei de masline, pentru o piele catifelata

De cativa ani, pentru gomaj folosesc doar un mix facut in casa, pe care il stiu de la mama si de care sunt mai mult decat multumita. Ai nevoie de 4 linguri de ulei de masline extravirgin, 2 linguri de cafea si o lingura de miere de albine. Cu pasta obtinuta te masezi pe intregul corp, inainte sa iesi din dus. Acesta ajuta la exfolierea pielii moarte, hidrateaza tenul uscat si amelioreaza semnele celulitei, pentru ca stimuleaza circulatia sangelui si elimina toxinele din tesut. Iti garantez ca te vei indragosti de acest remediu natural. Il recomand mereu, iar prietenele mele sunt dependente de el.

Miere de Manuka, pentru un ten luminos si hidratat

Voi ce folositi pentru ingrijirea fetei? Eu imi aplic, in fiecare dimineata, fie o crema pe baza de spirulina, fie Miere de Manuka, pe pielea umeda. Acesta din urma face minuni. Antibiotic natural, mierea de Manuka are proprietati antibacteriene cu totul neobisnuite, ceea ce o califica pentru a fi folosita si in scop medical. Imediat dupa ce o aplici, vei simti o usoara usturime, semn ca isi face efectul. Mierea curata rapid impuritatile, amelioreaza semnele de oboseala, da stralucire si catifeleaza tenul si foarte important, grabeste vindecarea cosurilor nedorite.

Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine L`Oréal investește într-o companie de biotehnologie, pentru a dezvolta la scară largă ingrediente pe bază de plante pentru o frumusețe sustenabilă Apivita are un nou distribuitor pe piața din România

Originara din Noua Zeelanda, Mierea de Manuka, face minuni atat cand este folosita extern, simpla sau adaugata in diverse retete preparate in casa, cu iaurt, ou, scortisoara, ulei de argan, dar si in uzul intern.

Scortisoara, aliatul frumusetii

Un alt produs pe care il am mereu in casa este scortisoara si o aplic pe corp, fata si par, in diverse combinatii.

O adevarata resursa de vitamine si minerale, scortisoara face minuni pentru podoaba capilara. Mastile pe baza de scortisoara ajuta la cresterea rapida a firului de par, il hidrateaza in profunzime si ii ofera stralucire.

Eu imi aplic o masca compusa din scortisoara, un galbenus de ou, o lingura de ulei de ricin, o lingura de ulei de masline si jumatate de lingurita de ulei de argan. Cu produsul obtinut masez scalpul timp de 5 minute, apoi il las sa actioneze jumatate de ora.

Pentru ingrijirea corpului si a fetei, amestec scortisoara cu miere de albine sau cu ulei de masline, masez si las sa actioneze 10 minute, apoi clatesc cu apa din abundenta.

Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic! Susține-ți frumusețea din interior! Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Bicarbonat de sodiu, prietenul pielii si a dintilor frumosi

Un alt ingredient care face minuni atunci cand vine vorba de frumusete, este bicarbonatul de sodiu. Ieftin si eficient, acesta este un aliat de incredere al pielii sanatoase, a dintilor albi si al unghiilor impecabile.

Aplicat pe fata, bicarbonatul exfoliaza, inchide porii si ofera catifelare si stralucire pielii.

Daca vrei sa scapi de petele nedorite de pe piele, amesteca o lingurita de bicarbonat, o lingura de zeama de lamaie si o lingura de ulei de masline. Aplica amestecul pe piele si lasa-l sa actioneze timp de 10 minute.

Pentru a avea dinti mai albi, amesteca o lingura de bicarbonat cu cateva picaturi de zeama de lamaie, inmoaie periuta in amestec si periaza-i cum o faci cu o pasta de dinti obisnuita. Ai grija sa nu abuzezi de acest remediu si sa il folosesti doar de doua ori pe saptamana, pentru ca folosit in exces ataca smaltul dintilor.

O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Ingrijirea pielii

Dupa dus, pentru hidratarea si ingrijirea pielii prefer sa folosesc tot produse naturale, sunt cele mai eficiente.

Am cateva uleiuri la care nu as renunta nici pentru cele mai luxoase produse din lume.

Uleiul de cocos

Extras din miezul nutritiv al nucii de cocos, acesta poate fi consumat cu incredere, indiferent ca alegi sa il adaugi in mancaruri sau sa il aplici pe piele sau pe par. Uleiul hraneste si fortifica organismul atat pe interior, cat si pe exterior.

Uleiul de cocos hraneste si hidrateaza pielea in mod eficient, ajuta la tratarea diferitor afectiuni precum : psoriazis, dermatite, eczeme (unde e cazul), ajuta la regenerarea si la cresterea parului si reduce matreata.

Detoxifiant, untul de cocos grabeste procesul de slabire, nu se depune si reprezinta substanta de rezerva in tesuturile adipoase hipodermice.

Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

Uleiul de canepa

De uleiul de canepa am auzit cand m-am confruntat cu o situatie nefericita, dar am decis sa privesc partea buna a lucrurilor.

Bogat in nutrienti, antioxidanti, proteine, caroten, fitosteroli, fosfolipide, dar si numeroase minerale, printre care se numara calciul, magneziul, sulful, potasiul, fierul, zincul si fosforul, uleiul de canepa este o sursa completa de proteine si contine toti cei 20 de aminoacizi, inclusiv cei 9 aminoacizi esentiali. De asemenea, acesta mai contine si vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C, D si E.

In plus, canepa, dintre toate plantele, are procentul cel ridicat de acizi grasi esentiali.

Foleseste-l cu incredere in ingrijirea parului si a pielii si adauga-l in salate, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Eu in folosesc de cele mai multe ori in loc de crema, seara inainte de culcare. Cand vine vorba de uz intern il strecor in salate salate sau iau o lingurita, dimineata, pe stomacul gol.

Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Herbalife Nutrition lansează Phyto Complete, un nou produs pentru controlul greutății 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Ulei de argan

Sunt sigura ca ati auzit de proprietatile uleiului de argan si ca probabil il aveti deja in trusa voastra de frumusete. Denumit "lichidul de aur" de catre expertii frumusetii, uleiul de argan face minuni cand vine vorba de par, unghii si piele. Integrat in numeroase produse de ingrijire corporala, acesta este ideal mai ales cand este folosit in stare naturala.

In rest, incerc, cu toate ca nu imi reuseste mereu, sa beau cel putin doi litri de apa zilnic, sa mananc cat mai sanatos si sa inlocuiesc macar de doua ori pe saptamana cafeaua cu o ceasca de ceai verde sau de ghimbir.

Sursa foto homepage: unsplash.com (Roksolana Zasiadko)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri