Alegerile pe care le facem in materie de accesorii nu sunt intamplatoare si spun mult mai multe despre noi decat am crede.

Se spune ca nicio tinuta nu este completa fara accesorii si ca ele sunt uneori chiar mai importante decat hainele pe care le purtam. Asa se face ca multe dintre noi avem casetele de bijuterii pline de coliere, inele si ceasuri si dulapuri incarcate de genti si curele. Alegerile pe care le facem in materie de accesorii nu sunt intamplatoare si spun mult mai multe despre noi decat am crede.

Nimic din ce alegem sa purtam nu este intamplator si chiar daca nu ne place acest lucru, oamenii din jur ne vor judeca in functie de hainele si accesoriile pe care le avem. Alegerile vestimentare, cat si accesoriile dezvaluie foarte multe aspecte ale vietii noastre – statut social, domeniul de activitate in care activam, ba chiar si felul de a fi.

Un studiu cu titlul „Conspicuous Consumption, Relationships, and Rivals” realizat la Universitatea din Minnesota, citat de publicatia britanica The Daily Mail, arata ca atunci cand vine vorba despre accesorii, femeile tind sa cheltuie mai mult, pentru a indeparta rivalele de barbatul cu care sunt intr-o relatie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Autorii studiului subliniaza faptul ca in comportamentul femeilor si cel al barbatilor exista o diferenta esentiala cand vine vorba despre achizitionarea de accesorii. In timp de barbatii cumpara lucruri scumpe pentru a le impresiona pe femei, reprezentantele sexului frumos isi cumpara genti de designeri, ceasuri si bijuterii scumpe pentru a-si intimida rivalele si pentru a-si „proteja teritoriul”.

Iata ce spun gentile, ceasurile si bijuteriile pe care le porti despre tine:

Ceasul, mai mult decat un accesoriu util

In zilele noastre, cand cu totii avem in buzunar un telefon mobil care ne ajuta sa aflam imediat ora exacta, ceasul a devenit mult mai mult decat un simplu obiect pe care il purtam din necesitate. El a devenit un accesoriu care ne completeaza stilul vestimentar si care trebuie ales cu atentie. Pentru ceasuri opteaza de obicei femeile ocupate, independente si care vor sa-si arate statutul prin purtarea unuia de la un anumit brand.

Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Femeile care poarta ceasurile masive, cu cadrane rotunde sau patrate, cu o curea din piele au o personalitate puternica si pareri ferme, pe care cu siguranta le vor auzi si toti din jurul lor. Totodata, alegerea unui ceas in acest gen arata ca esti o tipa ocupata, mereu pe fuga si care este adepta parerilor spuse „verde in fata”.

In schimb, ceasurile cu cadrane mai mici si cu o bratara subtire si delicata arata ca esti preocupata mereu de felul in care arati. Femeile care au ales astfel de ceasuri au cantarit bine decizia, au probat mai multe exemplare si au tratat aceasta achizitie ca pe cea a unei bijuterii deosebite. Ele acorda o atentie deosebita fiecarui outfit, iar ceasul a fost ales astfel incat sa reprezinte un accent in ansamblul tinutei.

Daca ai optat pentru un ceas colorat, sport, esti o tipa dezinvolta, care nu tine foarte mult la eticheta si care pretuieste mai mult o escalada pe munte decat o sesiune de shopping. Ai un stil destul de masculin, esti relaxata si te bucuri din plin de viata. Indiferent ce tip de ceas ai purta, poti gasi aici modele potrivite oricarui stil. Arunca un ochi peste zecile de exemplare de la branduri multiple, plaseaza comanda si in doar cateva zile ea va ajunge la tine. Poti ordona cautarile in functie de pret, brand, dar si in functie de stil, avand la dispozitie mai multe categorii, precum casual, sport, elegant, fashion sau fitness.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Poseta, geanta sau rucsac?

Femeile stiu cat de importante sunt gentile si este bine cunoscut faptul ca in poseta unei femei poti gasi orice lucru de care ai putea avea nevoie. In afara de portofel, telefon si chei, femeile mai au in geanta si multe alte lucruri, precum produse de ingrijire sau de machiaj. O analiza citata de Wall-Street arata ca o romanca achizitioneaza in medie 3 genti pe an.

Femeile care obisnuiesc sa poarte posete de mici dimensiuni tin foarte mult la stilul lor personal si nu vor incalca niciodata vreo regula de stil, poseta lor va fi mereu asortata la pantofi si cel mai probabil detin in dulap mai multe modele si culori. Sunt femei cu un anumit statut financiar si care se rezuma la doar cateva lucruri pe care le poarta zilnic cu ele.

O geanta mare, incapatoare, sugereaza ca esti o tipa care tine la felul in care arata, insa incearca sa imbine utilul cu frumosul. De cele mai multe ori reusesti sa faci asta. Iesi dintr-un meeting si intri in altul, alergi de la birou la scoala sa-l iei pe cel mic, insa reusesti cu brio sa le faci pe toate. Geanta ta devine extrem de grea pe masura ce se apropie weekendul, deoarece se aduna tot felul de lucruri pe care le-ai adaugat in ea de-a lungul saptamanii.

Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Daca porti de obicei un rucsac, esti adepta unui stil sport si obisnuiesti sa iei cu tine chiar si lucruri care nu-ti folosesc la nimic, doar pentru „orice eventualitate”. Pui mare pret de accesoriile practice si nu te intereseaza foarte mult tendintele, deoarece pentru tine trebuie sa primeze confortul si utilitatea, si nu neaparat aspectul.

Bijuteriile desavarsesc o tinuta

Cand vorbim despre mesajul pe care il transmit bijuteriile pe care le purtam ne referim in special la bijuteriile casual, pe care le purtam in fiecare zi, si nu cele dedicate unor ocazii speciale. O pereche de cercei deosebiti, un colier lung si un inel masiv pot desavarsi o tinuta si ii pot conferi un farmec aparte.

Femeile care opteaza pentru bijuterii discrete sunt cele pe care le vei vedea la o petrecere stand intr-un colt al incaperii si urmarind cu atentie persoanele prezente. In schimb, cele care prefera coliere lungi, cu pandantive masive, vor fi chiar in centrul incaperii, gesticuland mult si discutand cu oricine le intalneste privirea.

Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Materialele din care sunt confectionate bijuteriile dezvaluie si ele cateva lucruri importante despre personalitatea unei femei. Pentru aur opteaza de obicei femeile mature, care poarta aceleasi bijuterii in fiecare zi, care si-au definit deja un stil si care stiu exact ce le avantajeaza. Bijuteriile handmade, din fimo, alama, sticla sau alte astfel de materiale sunt purtate de femei cu o inclinatie nativa catre arte, femei creative, carora le place sa poarte obiecte unicat.

Trebuie sa tinem cont si de faptul ca felul in care ne imbracam si accesoriile pe care le alegem nu doar ca transmit un mesaj despre noi, insa ne influenteaza si starea de spirit. Felul in care hainele ne schimba comportamentul si atitudinea a fost numit de specialistii in psihologie „cognitie imbracata”.

Tu ce accesorii preferi? Care sunt criteriile dupa care le alegi? Scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Principiile de bază ale mașinii CNC Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

Sursa foto: unsplash.com, pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri