8 Decembrie 2015 publicat în Frumusete 4 share-uri

Iata cateva sfaturi pentru a avea un par sanatos si stralucitor tot timpul sezonului rece

In timpul sezonului rece, pielea si parul necesita un plus de ingrijire, pentru a face fata cu bine temperaturilor extreme si conditiilor meteorologice aspre. Pe langa protectia mecanica (manusi, caciula, fular, imbracaminte adecvata calduroasa), este nevoie de hidratare suplimentara si alegerea juducioasa a produselor si procedeelor de ingrijire specifice. Iata cateva sfaturi pentru a avea un par sanatos tot timpul sezonului rece:

6 sfaturi pentru un par sanatos in timpul sezonului rece

1. Spala-ti parul mai rar

Pe timpul iernii este recomandat sa iti speli parul mai rar decat o faci in timpul sezonului cald, pentru a preveni astfel uscarea sa exagerata. Este de la sine inteles ca inainte de a iesi din casa, parul trebuie sa fie bine uscat, nu atat pentru a tine raceala la distanta (desi este un motiv suficient!), dar umezeala, combinata cu aerul rece si geros, fragilizeaza si deterioreaza astfel structura firului de par.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Pentru un par stralucitor, renunta la arsenalul de produse de styling (sau macar mai rareste-le) si foloseste o data pe saptamana un sapon clarifiant, care inlatura reziduurile mai incapatanate, aderente la structura capilara. Acelasi lucru il poti obtine daca adaugi, o data pe luna, o lingura de bicarbonat de sodiu la o cantitate de doua linguri de sampon. Parul tau va fi astfel mult mai stralucitor, curat si neincarcat.

2. Foloseste balsam de par

Dupa fiecare samponare este bine sa aplici balsam de par, mai ales formule ce contin ingrediente nutritive ca ulei de avocado, ulei de masline, unt de shea, care hidrateaza eficient firul de par, afectat de caldura uscata din apartament sau de aerul rece de afara. In plus, apeleaza la o masca nutritiva, o data pe saptamana, care reface micile fisuri existente in teaca firului de par si ii mentine supleterea si hidratarea, inlaturand aspectul de par tern si obosit.

O reteta simpla de masca pentru un par stralucitor presupune amestecul, intr-un bol de sticla, a jumatate de avocado bine pasat, doua linguri de miere, doua linguri de vodca, un galbenus de ou si aplicarea mixturii rezultate pe parul proaspat spalat si inca umed. Clateste dupa aproximativ 30 de minute cu apa calduta, samponeaza din nou si apoi coafeaza-l asa cum o faci de obicei.

3. Periaza parul cu grija


Mitul potrivit caruia trebuie sa iti periezi parul de 100 de ori inainte de culcare nu are sustinere in realitate. Este adevarat ca stimuleaza circulatia la nivelul scalpului, insa uleiurile naturale existente la nivelul scalpului nu ajung sa emolieze, prin periaj repetat, firul de par pe toata lungimea sa, pentru ca sunt in cantitate insuficienta pentru acest lucru. Insa o perie de calitate, cu fibre naturale, impiedica incalcirea parului ii mentin stralucirea si supletea, evitand electrizarea.

Foto: mysticlight / Shutterstock.com

Foto int 1: Goodluz / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri