3 Decembrie 2015 publicat în Frumusete 23 share-uri

Pentru a pune la punct un plan eficient de ingrijire anti-aging a pielii, pe langa adoptarea unor obiceiuri sanatoase, este nevoie sa renunti la cateva produse cosmetice pe care le-ai folosit pana in prezent. Iata cateva dintre acestea:

Creme antirid, seruri de ochi sau alte produse anti-aging, iata cateva elemente obligatorii atunci cand ai trecut de 40 de ani iar pielea matura da semne ca are nevoie de ajutor in lupta impotriva urmelor lasate de trecerea timpului. Insa pentru a pune la punct un plan eficient de ingrijire anti-ageing a pielii, pe langa adoptarea unor obiceiuri sanatoase, este nevoie sa renunti la cateva produse cosmetice pe care le-ai folosit pana in prezent. Iata cateva dintre acestea:

1. Mascara waterproof

Foto: Pablo Calvog / Shutterstock

Dupa varsta de 40 de ani, genele cad mult mai repede, iar cele care cresc sunt mult mai subtiri si mai scurte. Mascara rezistenta la apa este mai dificil de indepartat la sfarsitul zilei, iar procedura de demachiere si indepartare a acesteia este prea agresiva pentru genele deja fragile. Mascara solubila in apa este cea mai potrivita alegere, mai ales sortimentele ce contin vitamina B5, benefica pentru protectia si sanatatea genelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Demachiantul de ochi trebuie sa fie delicat, echilibrat, sa nu contina uleiuri, ci doar extracte vegetale si sa curete eficient urmele de mascara de pe gene; se foloseste fie inainte de dus, fie dupa. Un demachiant bun inlatura rapid mascara, chiar si cea rezistenta la apa, si calmeaza zona ochilor, prevenind edemul si roseata pleoapelor.

2. Pudra mata fixatoare

O pudra mata, cu acoperire mare, face ca tenul sa para mult prea incarcat, chiar daca acesta este predispus spre ingrasare; in plus, in mod simular unui anticearcan corector, aceasta tinde sa se stranga intre riduri. Cea mai buna solutie pentru tenul matur 40+ ar fi o formula de pudra translucida, care ofera un finish natural, radiant, fara a incarca pielea. Tenul pare astfel mult mai intinerit, discret luminat, iar textura foarte fina a pudrei nu se aduna in pliurile ridurilor.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Principiile de bază ale mașinii CNC

3. Scruburile prea aspre

Pielea matura este mult mai sensibila si nu mai face fata la fel de bine ca pielea tanara scruburilor aspre. Rata de refacere a pielii mature este de circa 40 de zile, comparativ cu pielea tanara (20+), care este de aproximativ 28 de zile, prin urmare ii ia mult mai mult sa se refaca dupa o leziune sau agresiune. Solutia potrivita pentru a avea un plus de luminozitate: mastile, spumele de ten cu efect purifiant sau serurile ce contin enzime din fructe, care promoveaza un peeling chimic bland cu pielea. Prin urmare, se impune inlocuirea exfoliantilor fizici cu cei chimici pentru a mentine aspectul sanatos al tenului.

Foto homepage: Goodluz / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri