9 Octombrie 2015 publicat în Frumusete 15 share-uri

Cand vine vorba de metode clasice de epilare, cu toate stim care sunt partile bune si partile rele. Lama nu doare, dar efectul este de scurta durata. Ceara iti mentine pielea fina mai mult timp, dar nu este o metoda prea comoda. Epilarea cu laser costa destul de mult si necesita un calendar bine stabilit.

Dar ce stii despre tehnologia IPL (lumina intens pulsata)?

Functioneaza?

Da, functioneaza si are efect in special pe pielea deschisa la culoare si pe firul de par inchis. De ce? Pentru ca lumina intens pulsata actioneaza asupra melaninei de la nivelul radacinii. Deci, cu cat radacina este mai inchisa, cu atat eficienta este mai mare!

Cat dureaza efectele?

IPL are efect cel putin 8 saptamani. Desigur, aceasta perioada difera in functie de organismul fiecareia.

Si mai trebuie sa stii ca nu exista metoda de indepartare definitive a parului nedorit de pe corp.

Esti in siguranta daca il folosesti?

Da, IPL este o tehnologie 100% sigura pentru corpul tau, nu este nociva, dar sunt cateva lucruri de care sa tii cont inainte de a o folosi. In primul rand, consulta un dermatolog, care sa te asigure ca nu exista probleme la nivelul pielii. Pentru oricine are o boala de piele precum psoriasis sau vitiligo, nu se recomanda folosirea IPL.

Unde poti folosi IPL?

Tratamentele cu IPL pot fi facute la salon, dar, de cativa ani, ai posibilitatea sa faci asta si acasa. Exista aparate cu IPL foarte usor de utilizat acasa, fara sa ai astfel nevoie de ajutorul unei cosmeticiene.

In ce conditii poti aplica impusurile?

Dupa ce ai consultat dermatologul si ai primit acordul lui ca poti folosi IPL, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont cand incepi tratamentul. Inainte de a aplica IPL pe piele, parul trebuie indepartat cu lama, alunitele, cicatricile sau tatuajele trebuie acoperite cu plasturi sau creion de culoarea pielii.

Se recomanda sa nu aplici IPL cu 48 de ore inainte sau dupa expunerea la soare.

Ce parere ai? Ai incerca si tu?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri