16 Aprilie 2015 publicat în Frumusete 6 share-uri

Caderea parului reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme dermatologice din ziua de astazi, cu care se confrunta atat barbatii cat si femeile.

Pe langa efectul sau estetic, alopecia (asa cum este denumita caderea parului in termini medicali) are si un puternic impact la nivel psihologic, aceasta trebuie tratata cu seriozitate inca de la primele ei semne.

Tratarea unei probleme de acest gen presupune in fapt descoperirea cauzelor care au declansat-o si remedierea lor, in paralel cu utilizarea unor produse dermatocosmetice create special pentru acest tip de problema. Este bine sa stim ca, pe langa mostenirea genetica, alopecia poate fi declansata si de anumiti factori pe care atat barbatii, cat si femeile ii pot influenta, schimband anumite obiceiuri din rutina lor zilnica.

In primul rand, carentele de vitamine, fier sau de proteine din organism duc de de multe ori la aparitia unor probleme medicaleprintre care si la caderea parului. Acest lucru poat fi usor echilibrat prin adoptarea unui regim alimentar bogat in vitamine si minerale. De asemenea, in cazul femeilor, alopecia poate fi declansata si de vopsirea sau coafarea parului in exces, caz in care se recomanda ca aceste proceduri sa fie efectuate mai rar sau chiar deloc o perioada de timp.

Cea mai frecventa forma de alopecie este cea androgenica ce consta intr-un exces de hormoni, afectand intr-un procent de 80% barbatii si 60% femeile. Aceasta se manifesta prin rarirea parului la nivelului intregului scalp, in cazul femeilor, sau doar la tample si la frunte, in cazul barbatilor. Alopecia androgenica poate fi tratata medicamentos si prin folosirea unor sampoane si lotiuni dermatocosmetice.

Scopul sampoanelor sau a diferitelor tratamente anticadere este de a stimula microcirculatia capilara si metabolismul celular si de a inhiba formarea testosteronului. Aceste produse trebuie selectate cu mare atentie. Sunt recomandate produsele care nu contin sapun sau parabeni si care asigura o spalare delicata, dar eficienta a parului. De asemenea, sunt preferate produsele care contin substante menite sa inhibe secretia de sebum si sa creasca vitalitatea firului de par (precum sulfopeptidele, aminoacizii, Zincul si complexul de vitamine B3, B5 si B6).

Pentru a descoperi un complex eficient care sa amelioreze si sa trateze caderea parului, specialistii Farmec au lucrat vreme de cativa ani alaturi de specialisti in domeniul medical. Asa au fost create samponul anticadere si tratamentul anticadere din gama de dermatocosmetice Gerovital H3 Derma+.

Samponul anticadere Gerovital H3 Derma+ lupta impotriva alopeciei cu ajutorul ingredientelor asociate: Procapilul si Biocapigenul. In acelasi timp, Tratamentul anticadere Gerovital H3 Derma+ potenteaza actiunea samponului, oprind caderea excesiva si stimuland cresterea parului sanatos. Acesta stimuleaza microcirculatia capilara si metabolismul celular, intarziind procesul de imbatranire al foliculului pilos.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri