In ciuda faptului ca ne aflam inca in plin sezon de iarna, temperaturile au fost destul de generoase pentru aceasta perioada. Acest lucru nu inseamna ca iarna a si trecut, iar meteorologii confirma: se apropie ninsoarea si frigul. La zero grade, obrazul trebuie protejat altfel decat in celelalte anotimpuri. O protectie a carei eficienta e diferita, in functie de varsta.

In ciuda faptului ca ne aflam inca in plin sezon de iarna, temperaturile au fost destul de generoase pentru aceasta perioada. Acest lucru nu inseamna ca iarna a si trecut, iar meteorologii confirma: se apropie ninsoarea si frigul. La zero grade, obrazul trebuie protejat altfel decat in celelalte anotimpuri.
O protectie a carei eficienta e diferita, in functie de varsta.

Copiii sub un an: aerul curat le intareste sanatatea

Aerul rece de iarna le face bine copiilor sanatosi. Adesea, mamele ii cocolosesc prea mult, tinandu-i iarna in casa. Aerul rece le face bine, cu conditia sa fie bine imbracati si sa li se protejeze pielea obrazului. Inainte de a fi scosi din casa, trebuie sa fie unsi cu ulei special, o data sau de doua ori. Daca le apar bubulite, inseamna ca trebuie redusa cantitatea de unguent. Daca bate un vant rece, aplicati-le pe obraz o crema mai grasa, cumparata de la raioanele cu cosmetice pentru copii. Puneti-le peste gura un sal. Atentie la soarele iernii! La varsta de un an, protectia naturala nu este conturata definitiv. Puneti-le pe cap o caciulita cu cozoroc sau trageti oblonul caruciorului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Copiii intre 12 si 17 ani: creme cu grasime redusa

Intre 12 si 17 ani, tenul devine mai gras. Cu toate astea, pe vreme de iarna, umiditatea poate fi insuficienta. Folositi creme de fata, dar cu un continut redus de grasimi, altfel poate sa apara acneea. Impotriva punctelor negre si a cosurilor: folositi zilnic remedii care sa deschida porii infundati (bai de abur), apoi lotiuni astringente (suc de castravete, apa fiarta cu patrunjel, suc de lamaie diluat cu apa). In final, folositi o crema cu antibiotice: MIBAZON (produs romanesc, de cumparat de la farmaciile veterinare). Stati la soare, dar numai dimineata si dupa-amiaza, zece-cincisprezece minute, fara sa folositi unguente.

Intre 20 si 50 de ani: bai fierbinti, apoi creme

Intre 20 si 50 de ani, tenul trebuie ingrijit in functie de structura lui. Pielea uscata are nevoie, mai ales iarna, de creme puternic hidratante, cu componente uleioase. Si tenul gras are nevoie de umiditate, dar cremele sa aiba un continut uleios redus. Cremele au o actiune deosebita, daca inainte de a le aplica, faceti baie in cada sau baie de aburi doar pentru obraz. In general, obrazul incepe sa imbatraneasca la 21 de ani. Cremele indicate, mai ales la vreme de iarna, sunt cele care contin vitamina A. Daca va plimbati sau faceti sport pe soare, folositi neaparat creme de protectie anti-UV.

Dupa 55 de ani: dimineata si seara, creme cu fond uleios

Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Dupa 55 de ani, pielea devine mai uscata si are nevoie iarna de produse de doua ori mai bogate in grasimi uleioase. Ungeti-va in fiecare dimineata si seara, fara sa uitati masajul facial. Protectia impotriva soarelui ramane actuala: folositi creme cu factori de protectie anti-solara.

Autor: Liviu Chiscan,Make-up Artist

Sursa: Psiholife.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri