Turmericul este antiseptic, proprietatile sale curative recomandandu-l in prevenirea si tratarea cosurilor. In plus, mastile cu turmeric ajuta la restabilirea echilibrului pielii, curatand-o intr-un mod eficient. Va propunem cateva dintre cele mai cunoscute retete de infrumusetare pe baza de turmeric:

Turmericul este o planta asiatica inrudita cu ghimbirul. Folosita nu numai in bucataria indiana ca si condiment, cat si in tratarea diverselor boli si afectiuni, radacina de turmeric contine ulei volatil, zinziberen si curcumina, un colorant ce impiedica formarea cancerului.

Turmericul reprezinta de asemenea si un ajutor de nepretuit pentru frumusetea pielii, fiind intrebuintat deseori ca un ingredient de baza in produsele dedicate protectiei solare a pielii. Turmericul este antiseptic, proprietatile sale curative recomandandu-l in prevenirea si tratarea cosurilor. In plus, mastile cu turmeric ajuta la restabilirea echilibrului pielii, curatand-o intr-un mod eficient. Va propunem cateva dintre cele mai cunoscute retete de infrumusetare pe baza de turmeric:

Masca cu turmeric pentru un ten luminos
Intr-un procent egal se amesteca pulbere de turmeric (obtinuta din radacina) cu pudra din radacina de santal adaugand cateva picaturi de ulei de masline. Masca se lasa sa actioneze asupra tenului timp de 15-20 de minute dupa care se indeparteaza cu apa rece. La final, tenul va arata proaspat si luminos.

Turmeric pentru tratarea infectiilor pielii
Amestecul obtinut din lapte, pudra din frunze de neem (un arbore specific Indiei) poate avea un rezultat pozitiv asupra oricarei infectii a pielii. Se lasa ca aceasta masca sa actioneze asupra pielii timp de jumatate de ora. Iarna, acest tratament poate fi folosit si in cazul buzelor crapate, masca de turmeric constituind o pelicula hidratanta ce protejeaza pielea. De asemenea, pudra de turmeric amestecata cu suc din nuca de cocos reduce semnele lasate de acnee si uniformizeaza pielea depigmentata.

Turmeric inainte de baie
Amesteca pudra de turmeric cu ulei de cocos si inainte de baie, maseaza-ti pielea cu acest amestec efectuand miscari circulare. Acest masaj are o actiune fortifianta si curativa asupra pielii.

Impachetari cu turmeric pentru brate si picioare
Pentru netezirea pielii si pentru eliminarea toxinelor din piele, poti efectua impachetari ale bratelor, mainilor si ale picioarelor cu iaurt si pudra de turmeric.

Turmeric pentru o piele supla si fara riduri
Pielea tenului va deveni mai neteda si mai supla daca aplici pe ten o masca obtinuta prin amestecul catorva grame de pudra de turmeric cu 1 lingura de smantana.

Perierea dintilor cu un amestec de turmeric, cenusa si sare previne caderea dintilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri