Este important sa urmezi pasii corecti in demachierea si ingrijirea ochilor. Ce spun specialistii despre efectele negative pe care produsele cosmetice le pot produce asupra ochilor.

Dr. Speranta Schmitzer - medic primar oftalmolog la Clinica Oftalmestet

Expert Garbo

_________

Ai un program incarcat, ajungi acasa si nu iti doresti decat sa iti inchizi telefonul si sa adormi cat mai repede posibil. Stim zilele in care pana si demachierea ti se pare peste puterile tale. In cel mai bun caz, apelezi la servetelele demachiante, care par mai la indemana. Cu toate astea, ele nu sunt la fel de eficiente ca o demachiere corespunzatoare si, mai mult, pot produce iritatii.

Pe langa machiaj, ochii si tenul tau intra in contact, in timpul unei zile, cu nenumarati factori nocivi (praf, microbi, poluare). De aceea, este esential sa ne demachiem corespunzator inainte de a adormi, mai ales in zona ochilor.

Demachierea lor trebuie facuta dupa urmatorii pasi: pe pleoapa inchisa se utilizeaza discul demachiant in sens descendent, de la arcada pana la zona genelor, de trei ori.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Riscurile comune ale consumului de anticoncepționale 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Cu un nou disc demachiant, se elimina reziduurile ramase cu o miscare orizontala sub pleoapa inferioara, inspre tampla. Ai grija sa nu folosesti produse expirate, mai ales in zona ochilor: se irita foarte usor si poti face alergii sau chiar infectii.

Lipsa timpului nu este o scuza doar pentru lipsa demachierii, ci si pentru achizitionarea produselor cosmetice. In graba, nu citim cu atentie informatiile de pe ambalaj si ne atrag, mai degraba, culorile si textul scris frumos. Motiv pentru care, uneori, nu facem cele mai bune alegeri. Cand iti alegi produsele cosmetice pentru ochi, evita-le pe cele cu foarte mult parfum, alcool sau alte substante nocive.

PARABENII - periolele din cosmetice

Trebuie sa citim cu atentie eticheta si sa avem grija ca in compozitia lor sa nu intre parabenii. Acestia sunt niste compusi extrem de daunatori, care pot conduce la aparitia unor alergii.

Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Terapia Bowen – tehnica neuromusculară care stimulează organismul să se vindece PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

De asemenea, folosirea lor a fost legata si de cresterea riscului aparitiei melanomului cutanat, dar si a cancerului de san - parabenii comportandu-se precum unii hormoni umani (estrogenii) si determinand tulburari endocrine la nivelul ovarelor, tiroidei si al hipotalamusului. De aceea, produsele cosmetice pentru care optam trebuie sa nu contina conservanti, chiar daca au un termen de valabilitate mai scurt.

E bine sa folosim cosmetice organice, in care parabenii sunt inlocuiti cu diverse uleiuri esentiale sau vitamine.

Foto articol: machiajul ochilor - pericole din cosmetice by Shutterstock.com

Foto interior: pericolele cosmetice cu parabeni - machiaj by Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri