Femeile indiene stiu cum sa faca din frumusetea lor un intreg ritual. Pornind de la premisa ca o piele ingrijita este in primul rand o piele curata, femeile indiene acorda o importanta deosebita ritualului de curatare si de tonifiere a pielii. Iata cateva din trucurile acestora de frumusete:

Ca si copil, am admirat in nenumarate randuri tenul frumos bronzat al femeilor indiene, ochii clari si patrunzatori, zambetul enigmatic si mai ales luminozitatea tenului. De curand, am cunoscut o femeie indiana. M-a frapat din nou aceeasi frumusete si stralucire a pielii. Secretul?, am indraznit sa o intre. Femeile indiene stiu cum sa faca din frumusetea lor un intreg ritual. Pornind de la premisa ca o piele ingrijita este in primul rand o piele curata, femeile indiene acorda o importanta deosebita ritualului de curatare si de tonifiere a pielii. Iata cateva din trucurile acestora de frumusete:

Lamaia este folosita de catre femeile indiene indeosebi in ingrijirea tenul gras cu pori dilatati. Amesteca cu grija o lingura de suc de lamaie cu o lingura de branza dulce si aplica apoi pe intreaga suprafata a tenului. Indeparteaza cu apa calduta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Apivita România a marcat un nou început Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic!

O masca cu efect de peeling o constituie amestecul de migdale macinate cu faina de ovaz cu miere sau gel de aloe vera.

Lotiunile pe baza de petalele de flori de trandafir si de galbenele curata in profunzime pielea uscata, hidratand-o in acelasi timp. Poti prepara singura o lotiune prin amestecul a 100 de mililitri de zer cu 25 de grame de petale de trandafir proaspete si 25 grame de flori de galbenele. Fierbe amestecul la foc mic timp de jumatate de ora si lasa-l cateva ore la racit. Dupa ce ai sters tenul cu acest amestec, clateste-l cu apa rece.

Impachetarile tenului cu legume si fructe proaspete sunt foarte populare in India. Poti incerca o masca obtinuta din rosii, castraveti si pepene galben, lasand-o sa actioneze cateva minute. De asemenea, incearca o masca obtinuta prin zdrobirea prunelor.

Daca te simti obosit, maseaza-ti trupul prin miscari rapide intrebuintand ulei de susan sau ulei de masline.

APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri

In cazul pielii sensibile sau iritate, pentru un efect de calmare, femeile indiene apeleaza la fructul de avocado, cunoscut pentru continutul sau bogat in uleiuri naturale. In acest scop, zdrobeste un fruct de avocado si amesteca-l cu o lingurita de suc de lamaie si cu un albus. Aplica-l apoi pe ten.

Daca ai ochii obositi si umflati, infasoara intr-o panza dintr-un material delicat cate un cub de gheata si o felie de castravete proaspat si aplica pe pleoapele inchise. Acest procedeu are un efect de atenuare a urmelor pe care oboseala si somnul insuficient le lasa asupra frumusetii tenului.

Pentru a reda pielii aspectul ei matasos, femeile indiene adauga in apa de imbaiat:

-2-3 linguri de amidon si o lingurita de glicerina

-1 lingura de sare si cateva picaturi de ulei aromatic de levantica sau pin

-o lingura de miere pentru un efect emolient al pielii sau un pahar de lapte praf (sau, ca o alternativa vegetala, puteti folosi lapte de soia) pentru a nu vatama delicatul strat protector acid al pielii.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate AVON lansează Today Tomorrow Always: Wonder, parfumul care te poartă într-un univers romantic și plin de speranță 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri