20 Septembrie 2012 publicat în Frumusete 33 share-uri

Sanatatea parului este extrem de importanta pentru fiecare femeie in parte. Atunci cand ne ingrijim este esential sa cunoastem cateva dintre cele mai raspandite mituri despre par si adevarul din spatele acestora.

Mit: Daca ne tundem regulat parul, acesta va creste mai repede.

Adevar: Daca ne schimbam regulat tunsoarea ori ne taiem varfurile nu vom avea un par care va creste mai repede. Firele noastre de par cresc in jur de un centimetru pe luna indiferent de modul in care le tratam. Taierea acestora nu schimba rata biologica de crestere a podoabei noastre capilare. Totusi, taierea varfurilor este benefica pentru par deoarece ne ajuta sa remediem problema varfurilor despicate si sa ii oferim coafurii noastre un aspect sanatos.

Image © Sxc.hu

Mit: Daca smulgem un fir de par alb, in locul lui vor creste trei.

Adevar: Daca prin smulgerea unui fir de par alb ne-ar fi crescut trei, evident fiecare dintre noi ar fi preferat sa opteze pentru aceasta solutie si apoi sa isi vopseasca parul alb. Din pacate insa, lucrurile nu stau deloc asa. Unui fir de par ii ia aproximativ trei luni pentru a se regenera si mult mai mult timp sa creasca vizibil. Smulgerea firelor de par poate dauna scalpului nostru si conduce uneori la caderea parului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Mit: Balsamul de par cauzeaza caderea acestuia si nu are beneficii pentru podoaba capilara deoarece oricum il clatim.

Adevar: Folosirea de balsam pentru par inchide cuticulele firelor si previne ruperea acestora. Tot prin aplicarea de balsam putem ajuta podoaba noastra capilara sa devina mai stralucitoare. Totusi, trebuie sa avem grija atunci cand folosim acest produs pe par - el nu trebuie niciodata aplicat pe scalp ci doar pe lungimea parului deoarece altfel cauzeaza matreata ori chiar caderea acestuia. La fel, dupa aplicarea de balsam trebuie sa clatim parul bine. Produsul isi va face efectul deoarece lasa pe par mici depozite de proteine, ajutandu-ne sa avem un aspect mai sanatos al coafurii.

Image © Sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri