Baia de abur a fost apreciata dintotdeauna pentru capacitatea sa de a inlatura oboseala si stresul, de a purifica spiritul si de a vindeca anumite boli.
Tratament pentru parul gras - "Este bine ca parul gras sa fie spalat cu urzica proaspata.Puneti-o intr-un lighean si turnati peste ea apa clocotita. Baia de abur propriu-zisa si procedura ulterioara (umezirea corpului cu un burete) dureaza mai mult de o ora- timp in care infuzia de urzica este gata", spune Iulia Dribnohod. Un tratament excelent ce reda stralucirea naturala a parului uscat este infuzia de mesteacan. De asemenea, infuzia din muguri de mesteacan tonifica nu numai parul, dar si pielea.

Tratarea parului uscat se poate face apeland la infuzia de musetel. Cum se prepara insa aceasta infuzie? Apa fiarta se toarna peste 30 grame de musetel, lasandu-se sa se infuzeze timp de o ora dupa care se filtreaza. In infuzie se adauga o lingura cu miere dupa care se aplica pe parul proaspat spalat. Dupa jumatate de ora, parul se clateste cu apa calda.

Utilizat impotriva matretii si pentru hidratarea parului, ghimbirul este cunoscut pentru proprietatile sale de antiseptice. Extractul din radacina de ghimbir regleaza circulatia sangelui in pielea capului, conferind parului un aspect lucios si matasos. In amestec cu ulei de masline, sucul de ghimbir se aplica pe par, lasandu-se sa actioneze timp de 10 minute. Pentru inlaturarea oricarei urme de ulei, parul se spala succesiv cu sampon.

Mastile cosmetice trebuie aplicate numai dupa ce au fost indepartate urmele baii de abur. Cand pielea va inceta sa mai transpire, mastile vor putea actiona corespunzator asupra pielii. Pentru tenul uscat, Iulia Dribnohod recomanda o masca tonifianta pe baza de miez de nuca. Miezul unei nuci se marunteste pana devine o masa omogena, dupa care se adauga o lingurita cu unt, una cu galbenus cu ou si una cu miere. Pasta obtinuta este aplicata pe ten dupa prima baie de aburi, indepartandu-se cu apa rece dupa aproximativ jumatate de ora.

O alta masca menita sa redea supletea si stralucirea fireasca a tenului este cea obtinuta dintr-o lingura cu faina de ovaz sau de grau in amestec cu sucul unei portocale. Se lasa sa actioneze asupra tenului pentru douzeci de minute dupa care se indeparteaza cu ajutorul unui disc demachiant umed.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Susține-ți frumusețea din interior! 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri