In conceptia Ayurvedei, starea de sanatate generala a organismului si frumusetea se afla in stransa legatura cu stilul de viata pe care il ducem si cu dieta zilnica. Marile secrete ale practicilor de infrumusetare indiene au la baza principii simple, dar extrem de importante.
Fumusetea vine din interior si se arata la exterior, ne invata medicina traditionala indiana. Si nu sunt doar vorbe aruncate in vant sau teorii emise si nedemonstrabile, traditiile si practicile indiene fascinante si vechi de mii de ani facand dovada acestui fapt. In conceptia Ayurvedei, starea de sanatate generala a organismului si frumusetea se afla in stransa legatura cu stilul de viata pe care il ducem si cu dieta zilnica. Marile secrete ale practicilor de infrumusetare indiene au la baza principii simple, dar extrem de importante. Ii putem asigura corpului nostru o sanatate de lunga durata prin eliminarea toxinelor din corp, prin reinnnoirea celulelor si prin armonizarea celor trei Doshe. In plus, in cosmetica indiana, frumusetea adevarata este legata de cele trei componente umane: trup, suflet si minte, toate acestea fiind incluse in ansamblul personalitatii umane.

Trairile interioare (bucuria, tristetea, fericirea, starea de bine, durerea, etc.) ies la suprafata intr-un mod atat de evident incat uneori este imposibil sa fie estompate la exterior fie chiar prin diverse tratamente cosmetice sau de infrumusetare. Nu degeaba se crede in traditia indiana ca frumusetea adevarata izvoreste din sentimentul de implinire al sinelui. Exista mai multe tipuri constitutionale numite Dosha (Kapha, Pitta si Vata) in cosmetica Ayurveda in functie de care se opteaza pentru un anumit tratament al tenului. Fiecare persoana are insa o constituie unica, formata din mai multe elemente vitale: Pamant, Apa, Aer, Foc si Eter. In ghidul sau de frumusete, Rodica Manole prezinta principalele tipuri de ten in conceptia medicinii indiene si problemele generale cu care se confrunta acestea:

Tenul de tip Vata -Trasaturile principale ale tipului constitutional Vata au caracteristicele aerului si ale eterului, aflandu-se intr-o legatura stransa cu ideea de versatilitate si de instabilitate: delicatete, uscaciune si lejeritate. Pentru ca elementul Apa lipseste, tenul asociat tipului Vata este fin, cu pori inchisi, racoros la atingere, prezentand tendinte spre uscaciune si deshidratare. Majora problema pe care o intampina acest tip de ten este reprezentata de aparitia prematura a ridurilor. Acesteia i se adauga insa si alte neajunsuri precum descuamarea anumitor zone, uscaciune excesiva si un aspect tern al pielii cauzat de multe ori de o digestie deficitara.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri