Poate ca nu ne dam seama sau ignoram acest lucru, dar pleoapele au in mod sigur un rol important atunci cand vine vorba de frumusetea si profunzimea ochilor.
A fi tanar inseamna de multe ori a avea avantajul frumusetii de partea ta. Si cu toatea acestea, frumusetea nu se apropie niciodata de perfectiune, iar tineretea nu dureaza nici ea o vesnicie. Femeile au inteles acest lucru inca din cele mai vechi timpuri, apeland la mici retusuri si la trucuri de infrumusetare. Ochii mari, luminosi si adanci, in care te afunzi si uiti sa te mai intorci au reprezentat dintotdeauna un deziderat al femeilor de pretutindeni. Dusmanii tineretii (poluarea, radicalii liberi, schimbarile bruste de temperatura, E-urile alimentare, un stil de viata neechilibrat) lasa in timp urme vizibile, umbrind prospetimea si stralucirea ochilor. Ne aflam intr-o permanenta cursa contracronometru. Nu intamplator expresia ochilor de la 20 de ani nu mai este identica cu cea de la 30 de ani sau cea de acum... Si cu toate acestea, in epoca vitezei si a cautarilor asidue de solutii pentru o frumusete sigura si de de lunga durata, s-a demonstrat ca aspectul obosit si imbatranit al ochilor poate fi corectat prin intermediul chirurgiei plastice.

De ce o operatie de corectare a pleoapelor (blefaroplastia)?

Poate ca nu ne dam seama sau ignoram acest lucru, dar pleoapele au in mod sigur un rol important atunci cand vine vorba de frumusetea si profunzimea ochilor. Dupa o anumita varsta, sub efectul necrutator al timpului, pleoapele sunt primele care prezinta semne ale procesului de imbatranire: tegumentele isi pierd din elasticitate, favorizand astfel caderea sprancenelor si expresia “lasata” si trista a ochilor, apar pungi sub ochi sau pungi de grasime pe pleoapa superioara, incretiturile facute de pleoapa superioara se accentueaza odata cu trecerea timpului, ridurile de la coltul ochilor facandu-si si ele simtite prezenta. Aceste neajunsuri ale pielii pot fi corectate prin intermediul unei interventii medicale ce poarta denumirea de blefaroplastie. Si daca in urma cu cateva decenii, femeile europene isi prindeau pielea la tample cu un plasture pentru a da impresia de ochi alungiti si exotici, acum femeile asiatice isi doresc ochi mai mari si mai rotunzi. Corectarea ochilor prea ingusti, prea oblici sau prea drepti este posibila prin intermediul acestei proceduri. De asemenea, prin acesta operatie estetica pot fi indepartate cearcanele, ridurile sau pleoapele duble, ridicandu-se usor sprancenele si coltul exterior al ochilor.

Ce presupune interventia?

Operatia se efectueaza de regula in ambulator, desfasurandu-se sub anestezie locala si doar in anumite cazuri sub anestezie generala. Operatia incepe cu pleoapele superioare si se termina cu cele inferioare. Se fac incizii in functie de faldurile naturale ale pielii, indepartandu-se tesutul adipos inestetic si excesul de tegument. Daca se urmareste eliminarea ridurilor “laba de gasca” se decoperteaza pielea pe o suprafata mai mare, dupa care aceasta este intinsa. Durata operatiei este de maxim doua ore. Spitalizarea se face pentru o zi, dupa operatie aplicandu-se pe ochi comprese cu apa rece.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri