9 Aprilie 2012 publicat în Frumusete 66 share-uri

Dr. Adina Dobritoiu este Expert Garbo, punandu-va la dispozitie informatii de specialitate deosebit de utile despre caderea parului.

Dr. Specialist Dermato-venerologie Adina Dobritoiu
Expert Garbo.ro
www.myderm.ro

Medic Specialist Dermato-Venerologie, Dr. Adina Dobritoiu este doctorand al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” cu arii de interes precum dermato-cosmetica, patologia dermatologica a copilului, alopecia. De asemenea Dr. Adina Dobritoiu a participat la numeroase cursuri si congrese de specialitate, avand peste 30 de lucrari publicate in domeniul in care activeaza.

Caderea difuza a parului

Firul de par isi are originea la nivelul foliculului pilos. Aici se gasesc celulele specializate in sinteza firului de par.

Parul sufera modificari ciclice in urma carora creste, se dezvolta si la un moment dat cade. In termeni medicali acest lucru poarta numele de "ciclul pilos" si cuprinde 3 faze:

  • anagen (de crestere)
  • catagen (tranzitie),
  • telogen (repaus).

In mod normal caderea unui fir de par este concomitenta cu aparitia unuia nou, cu punct de plecare acelasi folicul pilos. Acesta este motivul pentru care practic in mod normal nu percepem caderea parului. In mod normal cad in jur de 100 fire de par pe zi. Exista unele variatii sezoniere ale cresterii firului de par. Acesta creste mai repede vara si cade iarna.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale

Taierea sau raderea parului nu are influenta asupra ratei de crestere sau grosimii firului de par. Lungimea firului de par este determinata genetic si depinde de durata fazei anagen si de rata de crestere.

Anumite conditii pot accelera caderea parului, proces care depaseste capacitatea de regenerare. Caderea difuza a parului poate fi datorata unor cauze locale asa cum este de exemplu excesul de sebum-ex. dermatita seborieica sau poate fi rezultatul unor afectiuni interne.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri