De multe ori ne intrebam ce inseamna "a fi compatibili", exista vreun instrument de masurare a acesteia, si mai ales, cum explicam "potrivirea" sexuala?
De multe ori ne intrebam ce inseamna "a fi compatibili", exista vreun instrument de masurare a acesteia, si mai ales, cum explicam "potrivirea" sexuala? Sunt convinsa ca primul gand ce va va trece prin minte e legat de MARIME. Ei bine, aflati ca nu asta conteaza! Chiar daca ne putem ascunde "nepotrivirea" in spatele explicatiei medicale - anatomice si functionale - a durerilor, inflamnatiilor, a lungimii, grosimii, odata ce exista Dragoste, Implicare Emotionala si Fantezie majoritatea cuplurilor se potrivesc.

Atunci cand femeia sustine cu tarie ca nu marimea e importantanta totul e OK, insa situatia devine dificila pentru barbati a caror "dotare" nativa nu a fost prea darnica. In realitate, foarte rar se intampla ca doi oameni sa fie legati de compatibilitatea organelor sexuale. Ganditi-va pentru o secunda la sutele de ani in care relatia sexuala venea doar dupa oficializarea casatoriei, dupa ce intre viitorii soti se creau "angajamente", legaturi stranse de familie, iar "institutia casatoriei" nu prea accepta divortul - traiau acei oameni o viata intrega de chin si suferinta? Atunci inseamna ca parteneriatul sexual nu e chiar atat de important pe cat am vrea sa credem.

Unii ar purea spune, tot raportandu-se la "istorie" sau "filosofie populara" ca "sexul face si desface" sau "toate se rezolva-n pat". Da, ne putem gandi la cat de important e sexul pentru stabilitatea temporara a unei relatii daca aruncam o privire asupra studiilor de specialitate: atunci cand "merge" conteaza in proportie de 20%, cand "nu merge" cantareste mult mai mult - 80%. Dar "cum nu merge"? Inseamna ca exista o incompatibilitate? Cum e sa nu ne potrivim? Se strica masinaria dragostei sau vorbim de cu totul altceva: a fi compatibili sexual presupune ca atitudinile, comportamentele, asteptarile, fantezii noastre si ale partenerului sa convearga, la un moment dat.

Nu suntem compatibili din prima noapte, avem nevoie de timp, de intimitate pentru "a-l invata" pe celalalt ce si cum imi place; de unde si expresia "ce s-a intamplat odata nu se stie daca se va mai intampla si a doua oara, ce s-a intamplat de doua ori sigur se va intampla si a treia oara". Deci, placerea, extazul vine odata cu "pofta de celalalt".
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri