Andra nu se gandise nici o data ca vor ajunge pana aici. Parintii ei s-au certat intr-o seara iar a doua zi tati si-a strans lucrurile - apoi doar mama a continuat sa vina acasa de la serviciu.

Andra nu se gandise nici o data ca vor ajunge pana aici. Parintii ei s-au certat intr-o seara iar a doua zi tati si-a strans lucrurile – apoi doar mama a continuat sa vina acasa de la serviciu. Oricum era prea mica atunci sa poata intelege de ce soldatelul de plumb s-a certat cu ballerina si a vrut sa se arunce in foc din cauza asta… Totul pare invaluit in liniste si ceata.

A urmat clasa I-a. Emotii si flori, rochie noua si pantofi de lac luciosi. ,Doamna’’ e diferita de tanci Ica de la ,,gradi’’ cu care puteau vorbi orice si chiar ii lega la sireturi.

,,Doamna’’ e pretentioasa. Ii pune sa silabiseasca si sa adune cu penita pe hartie semne ca niste bete de chibrituri pe care se chinuie sa le puna in ordine.

Dar timpul trece Oricum la ora 10 primeste gustarea apoi la iesire mama vine in fiecare zi. Sambata sau duminica il poate vedea si pe tati uneori.

Dupa ce mama o imbraca frumos, el o duce in parc unde ii cumpara floricele si vata de zahar. Pot sa stea pe banca si fetita povesteste despre colege si ,,calificativele’’ primite.

Apoi merge acasa la garsoniera mamei si reincepe o saptamana identica celei trecute.

- De ce plangi mami ?

Oare ce se intampla cu parintii de astazi ?

Un articol de Ruxandra Gheorghe


Cu acest articol, Ruxandra a participat la concursul de creatie organizat de Garbo impreuna cu editura Humanitas.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri